Po dveh razočaranjih trenerska okrepitev v Olimpiji

Nogomet 2. Nov 20239:57 1 komentar
Antonio Delamea Mlinar. Foto: Uroš Skaza

Zoran Zeljković, novopečeni trener Olimpije, bo v nadaljevanje sezone krenil z okrepljenim trenerskim štabom. Iz mladinske ekipe med člane prihaja nekdanji kapetan in ljubljenec ljubljanskih navijačev Antonio Delamea Mlinar.

Zoran Zeljković je po uspešnem debiju, zmagi na prvenstveni tekmi proti Domžalam, nanizal dve razočaranji na klopi Olimpije. Najprej boleč evropski poraz na Ferskih otokih proti Klaksviku z 0:3, potem še remi brez zadetkov na domači prvenstveni tekmi z Aluminijem.

Stanje v taboru državnih in pokalnih prvakov, ki so na zadnjih desetih tekmah v vseh tekmovanjih zabeležili le dve zmagi, seveda ni rožnato. Ena od rešitev, ki bi utegnila pomagati, se je po naših informacijah že zgodila.

Zeljkoviću v strokovni štab na pomoč iz mladinske selekcije na željo športnega direktorja Gorana Boromise namreč prihaja Antonio Delamea Mlinar, ki se bo priključil trenerski ekipi novopečenega trenerja Olimpije, v kateri kot pomočnik glavnega trenerja sicer še vedno ostaja Džengis Čavušević.

32-letni Delamea Mlinar, ki je bil do zdaj pomočnik trenerja mladinske selekcije, je za Olimpijo igral med letoma 2011 in 2017, ko se je za štiri leta preselil v ZDA. Po prihodu nazaj v začetku leta 2021 je bil njen član še leto in pol, a zaradi težav s poškodbami lani poleti končal kariero. Nekaj časa je bil v strokovnem štabu Olimpije že v času, ko je bil njen trener Dino Skender.

Olimpijo naslednja tekma čaka že danes, ko bo v pokalu igrala proti Grosupljemu, v nedeljo bo v prvenstvu gostovala pri vodilnemu Celju, čez teden dni pa bo v evropski konferenčni ligi v Stožicah lovila prve točke in tudi prvi gol.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje