Pomoč v lovu na obstanek: V Gorico prihaja odmevna okrepitev

Nogomet 15. Feb 202320:15 0 komentarjev
Luka Stankovski
Luka Stankovski je iz Rabotničkega lani poleti v Turčijo prišel za 600 tisoč evrov. FOTO: Profimedia.

Iz vrst Gaziantepa, ki je po uničujočem potresu, ki je prizadejal Sirijo in Turčijo, izstopil iz prve tamkajšnje lige, v Gorico do konca sezone prihaja mladi makedonski reprezentant Luka Stankovski.

O odmevni okrepitvi, ki je na poti v Novo Gorico, je že pisala Nogomania, zdaj pa nam jo je potrdil tudi športni direktor Gorice Admir Kršić, ki pravi, da je prestop tik pred potrditvijo.

Za Gorico, ki jo v drugem delu prvenstva čaka trd boj za obstanek, je prihod Luke Stankovskega, enega večjih talentov makedonskega nogometa, presenetljiv. So pa Novogoričani do možnosti za tak prestop prišli zaradi okoliščin, ki si jih zagotovo tudi pri Gorici ne bi želeli.

Gaziantep je namreč zaradi rušilnega potresa, ki je prejšnji teden prizadejal tamkajšnje območje, izstopil iz prve turške lige, zato njegovi nogometaši iščejo nove klube, kjer bodo igrali vsaj do konca sezone.

20-letni vezist Stankovski, ki ima tudi bolgarsko državljanstvo, v Gorico prihaja kot posojen nogometaš, da utegne biti velika okrepitev za Novogoričane, pa potrjuje tudi pogled na njegovo tržno vrednost. Milijon evrov, pravi Transfermarkt, kar pomeni, da bo postal z naskokom najbolj tržno cenjen nogometaš Gorice.

Gorica, štirikratni slovenski prvak, je trenutno na predzadnjem mestu prvenstvene lestvice, ta konec tedna pa jo čaka primorski derbi proti Kopru.