Koper se je mučil, a prišel do pričakovanih točk

Nogomet 15. Jul 202222:32 > 22:34 0 komentarjev
Zoran Zeljković je s Koprom spet ostal brez zmage.

Ekipi sta uvodni krog 32. sezone slovenskega državnega prvenstva dočakali s povsem drugačnimi pričakovanji. Po lanskem drugem mestu so v Kopru kljub odhodom nekaterih nosilcev igre prepričani, da se lahko znova borijo za visoka mesta, medtem ko je zaradi finančnih omejitev edini cilj Sežancev obstanek med prvoligaško druščino.

Koprčani so v skladu z napovedmi takoj prevzeli pobudo na domači zelenici, do prvega nevarnejšega strela pa so prišli gosti, ko je Tom Kljun v sedmi minuti poskusil s strelom nekoliko z desne strani, a za malo zgrešil.

Na drugi strani se je štiri minute kasneje v dobrem položaju znašel novinec v dresu Kopra Dario Kolobarić, a ob pritisku s hrbta ni uspel nevarneje sprožiti proti vratom Jana Koprivca.

Čeprav so imeli domači precej več od igre, je v zaključkih manjkala bolj natančna zadnja podaja, veliko strelov pa si ne ena ne druga ekipa nista priigrali (4:2).

Omeniti velja edini strel Sežancev v okvir vrat, ko je poskusil Denis Kouao, a je bil udarec v 35. minuti preslab. V isti minuti je na drugi strani prav tako preslabo streljal Kaheem Parris, tri minuta kasneje pa je visoko prek vrat sprožil še Andrej Kotnik.

Veliko več dogajanja v nadaljevanju

Takoj v prvi minuti drugega polčasa se je iz oči v oči z vratarjem Janom Koprivcem znašel Dario Kolobarić, a je nekoliko slabše sprožil in nekdanji občasni slovenski reprezentant je žogo uspel poriniti stran od gola.

Tudi v 50. minuti je v obrambi gostov zazevala velika luknja. Sam pred Koprivcem pa se je izjemno slabo znašel Bede Osuji in ostalo je pri začetnem izidu.

V 56. minuti se je na drugi strani prostor za strel ponudil tudi Tilu Mavretiču. Po lepem preigravanju je nekoliko z leve strani streljal naravnost v Adnana Golubovića v koprskih vratih.

Četudi so domači vse večkrat prihajali do lepih priložnosti, so zadeli iz navidez ne preveč nevarnega položaja, ko je iz 30 m močno sprožil Kotnik. Žoga se je na poti proti vratom sicer odbila od zelenice, vseeno pa je Koprivec slabo posredoval ob bližnji vratnici.

V 64. minuti je Parris iz zahtevnega koga z volejem zadel še vratnico, tri minute kasneje pa je po napaki koprske obrambe sam proti Goluboviću stekel rezervist Jakoslav Stanković in po vsega treh minutah na zelenici z natančnim zaključkom z roba kazenskega prostora izenačil.

Koprčane je prejeti zadetek za nekaj časa presekal, vse bolj nevarni pa so bili nogometaši Tabora. Pripravili so si nekaj strelov, ki pa niso ogrozili Golubovićevih vrat.

V 81. minuti pa je vnovič udaril najbolj razpoloženi nogometaš domačih, Kotnik, in z desne strani v kazenskem prostoru z natančnim strelom v malo mrežico matiral Koprivca.

V 86. minuti so se Koprčani rešili v neposredni bližini svojega gola, saj podaja Marka Seliškarja v osrčje kazenskega prostora ni našla katerega od soigralcev.

V drugem krogu bodo Koprčani prihodnjo nedeljo gostovali pri Bravu, moštvo iz Sežane pa isti dan čaka domači obračun z Olimpijo.

Potek tekme v živo:

KONEC TEKME! Sodnik je še zadnjič zapiskal v svojo piščalko, izid se ni spremenil in Koper se veseli treh točk.

GOOOL!!! Andrej Kotnik je v 82. minuti zadel še drugič in Kopru spet prinesel vodstvo.

Gol Andreja Kotnika:

GOOOL!!! Zdaj pa so do zadetka nekoliko nepričakovano prišli gostje. Napako koprske obrambe je izkoristil 21-letni vezist Tabora Jakoslav Stanković, ki je na igrišče prišel le tri minute pred tem. Sam je prišel pred vratarja Kopra in ga rutinirano premagal.

Gol Jakoslava Stankovića:

64. minuta: Koper je bil blizu povišanja vodstva. Kaheem Parris je zatresel okvir vrat Tabora.

GOOOL!!! Dočakali smo prvi gol. Od daleč je v 59. minuti streljal vezist Kopra Andrej Kotnik, žoga je zavila se je odbila pred Janom Koprivcem, ki se tokrat ni najbolj izkazal, in Koper je le prišel do gola.

Gol Andreja Kotnika:

55. minuta: zdaj pa še priložnost za Tabor. Do roba kazenskega prostora Kopra je prišel Til Maverič, ki pa je streljal preveč po sredini gola. Vratar Kopra ni imel težav.

50. minuta: zdaj pa še ena velika, še večja priložnost za Koper, spet po veliki napaki obrambe Tabora. Pri žogi se je le nekaj metrov od gola gostov znašel Bede Osuji, močno udaril po njej, a za las zgrešil.

Priložnost Bedeja Osujija:

46. minuta: Po veliki napaki obrambe Tabora si je Koper že takoj na začetku drugega dela igre priigral veliko priložnost. Sam je pred Jana Koprivca prišel Dario Kolobarić, ki pa spet ni zadel. S sijajno obrambo se je izkazal izkušeni vratar Sežančanov, ki prav danes praznuje 34. rojstni dan.

Priložnost Daria Kolobarića:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Trenerja obeh ekip ob polčasu nista menjala, na igrišče sta pritekli enajsterici iz prvega polčasa.

POLČAS! Ekipi na odmor odhajata rezultatsko poravnani. Pričakovano je nevarnejši Koper, ki pa v zaključkih akciji ni dovolj zbran in do večjih priložnosti ni prišel. Žilavi Sežančani se uspešno branijo, lahko v drugem polčasu presenetijo tudi v napadu? Ali pa bo Koper le strl odpor gostiteljev in prišel do pričakovanih točk?

Priložnost Denis Kouao:

37. minuta: po lepem preigravanju je do strela od daleč pri Kopru prišel Andrej Kotnik, ki pa je meril visoko čez gol.

34. minuta: rezultat je še vedno 0:0, pravkar pa smo videli dva poskusa, po enega na vsaki strani, strelov proti golu. Najprej je za Tabor streljal Denis Kouao, za Koper pa Kaheem Parris. Oba sta zgrešila.

12. minuta: prva velika priložnost na tekmi, imel jo je novinec v koprskih vrstah Dario Kolobarić, ki je prišel sam pred Jana Koprivca, a ni znal zadeti.

7. minuta: do prvega strela so prišli gostje. V kazenskem prostoru je po žogi udaril Tom Kljun, ampak iztržil le kot.

Priložnost Toma Kljuna:

ZAČETEK TEKME! Na Bonifiki 32. prvenstveno sezono začenjata Koper, ki je prejšnjo sezono končal na drugem mestu, in Tabor, ki je bil deveti in moral v dodatne kvalifikacije za obstanek. Zagotovil si ga je z zmago nad drugoligašem, kranjskim Triglavom.

PRED TEKMO: Potem ko se je komaj obdržal med prvoligaško druščino, je Koper minuli sezoni zaigral kot prerojen. Pod vodstvom trenerja Zorana Zeljkovića je večji del sezone krojil vrh prvenstvene razpredelnice, v boju za naslov pa moral šele povsem v zaključku premoč priznati Mariboru. Primorci so si visoke cilje zadali tudi letos, čeprav so izgubili nekaj standardnih igralcev.

Kljub temu pot do prvih točk ne bi smela biti prezahtevna, saj jim bo nocoj nasproti stal Tabor iz Sežane, ki ga je zapustila večina nosilcev. Med drugim so se poslovili Dino Stančič, Klemen Nemanič, Marko Krivičić, Marko Ristić, Kevin Grobry in Rodrigue Bongongui. Glede na to, da so Kraševci večino novih okrepitev pripeljali komaj v zadnjih dneh, pretirano uigrane zasedbe danes ne gre pričakovati.