Po slabi novici pri Mariboru objavili še dobro: Novo ime v ekipi

Nogomet 22. Jan 20249:30 > 14:04 0 komentarjev
Andraž Žinič
Andraž Žinič Foto: Aleš Fevžer

Branilec NK Maribora Andraž Žinič je zaradi bolečin v predelu Ahilove tetive prekinil priprave v Turčiji in se vrnil domov.

Pri Mariboru so z veliko vnemo zagrizli v priprave na drugi del Prve Lige Telemach, a hitro so se pojavile prve težave. Zaradi bolečin je moral prekiniti priprave v Turčiji steber obrambe Andraž Žinič, ki se je že vrnil v domovino.

“Žal sem staknil lažjo poškodbo, za katero se je izkazalo, da je nekoliko resnejše narave in bo zahtevala čas za okrevanje. Po vrnitvi sledi počitek, nato bom začel s terapijami, da se doma znova lahko vrnem v trenažni proces,” je dejal osmoljenec dosedanjega dela priprav vijolic.

Pri Mariboru so prepričani, da verjamemo, da bo težave odpravil počitek, predvidoma dva tedna mirovanja. V tem primeru bi jo Žinič zelo dobro odnesel, saj se ve, kaj se zgodi, če so težave z Ahilovo tetivo hujše narave.

Andraž Žinič, ki se je v Ljudski vrt preselil poleti 2022 iz Domžal, je v jesenskem delu za Maribor zbral 17 nastopov, 15 v Prvi Ligi Telemach, po enega pa še v pokalu in kvalifikacijah konferenčne lige. Skupaj je zbral 1257 igralnih minut.

Nov obraz na treningu

Na ponedeljkovem dopoldanskem treningu se je moštvu vijolic pridružil tudi Etienne Beugre, 23-letni napadalec iz Slonokoščene obale. Ob prvi selitvi na evropska tla prihaja z učinkovito popotnico iz domovine, v tamkajšnjem prvoligaškem tekmovanju je v polovici sezone odigral trinajst tekem za moštvo As Denguele in dosegel sedem zadetkov.

Foto: NK Maribor

“V prihodnjih dneh bo Beugre (195 cm, 83 kg) na treningih in tekmah skušal potrditi priporočila, pridobiti zaupnico strokovnega vodstva ter potrditi sklenitev pogodbe,” so zapisali na klubski spletni strani.

Iz Ljudskega vrta v Švico

Klub je potrdil govorice. Vladan Vidaković zapušča Ljudski vrt, po sklenitvi dogovora med kluboma lahko potrdimo prestop v Švico. 24-letni zvezni igralec bo kariero nadaljeval pri tamkajšnjem prvoligašu Yverdon-Sport FC.

“Konkurenca v zvezni vrsti je precejšnja, poiskali smo rešitev in sklenili dogovor s švicarskim klubom. Dogovorili smo se za prestop, pri katerem bomo udeleženi z odstotki ob nadaljnji prodaji. Vladanu se zahvaljujemo za trud v skupnem obdobju in želimo, da naredi korak naprej v karieri v drugem okolju,” o naslednji kadrovski potezi športni direktor Marko Šuler.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!