Bridka izkušnja Avstrijke v drugačni vlogi

Alpsko smučanje 22. Jan 20248:12 0 komentarjev
Nicole Hosp
Foto: Profimedia

Če je sobotni veleslalom za ženske alpske smučarke v Jasni zaznamovala huda poškodba kolena domače junakinje Petre Vlhove, zaradi katere je Slovakinja že končala letošnjo sezono, pa je nič kaj bolje odnesla niti nekdanja zmagovalka svetovnega pokala Nicole Hosp. Ta se po progi sicer ni spustila tekmovalno, pač pa kot strokovna komentatorka avstrijske televizije ORF.

Svetovni pokal alpskih smučark se je po treh letih vrnil v Jasno. Na slovaškem prizorišču so domači navijači pripravili sijajno vzdušje, veliko razočaranje pa doživeli že v prvi vožnji sobotnega veleslaloma, ko si je koleno resneje poškodovala Petra Vlhova. Iz tabora domače junakinje so sporočili, da si je pri padcu strgala križne in stranske vezi v desnem kolenu. Za specialistko za tehnični disciplini je sezone 2023/24 že konec, posledično pa je izgubljen tudi boj z Mikaelo Shiffrin tako v slalomskem kot v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Slovaški navijači so kljub slabim novicam tudi na nedeljskem vzdušju pripravili odlično atmosfero, na njej pa je zaradi sobotnega padca manjkala še ena smučarka, sicer z oznako nekdanja. Nicole Hosp, 40-letna Avstrijka, ki je leta 2007 osvojila veliki kristalni globus, v tisti sezoni pa je v Areju postala tudi svetovna prvakinja v veleslalomu, se je v zadnjem času preizkušala kot strokovna komentatorka pri avstrijski televiziji ORF.

Za ta namen je kot predtekmovalka presmučala veleslalomsko progo v Jasni, a tudi ona ni prišla do cilja. Obležala je v snegu in se držala za koleno, bolečina pa je bila tako huda, da Hosp skupaj s komentatorjem Petrom Brunnerjem tekem v Tatrah ni spremljala, pač pa se je odpravila domov.

Naslednji dan so na Tirolskem potrdili diagnozo: resne poškodbe kolena, ki zahtevajo operacijo kolena. Ali gre za strgane križne vezi, kar je leta 2009 utrpela tudi v še aktivni karieri, sicer ni znano. “Več bom vedela po operaciji. Res nesrečen splet okoliščin. Enostavno moram počakati in videti, kaj se bo zgodilo,” je situacijo za Tiroler Tageszeitung komentirala dobitnica treh kolajn z olimpijskih iger in devetih s svetovnih prvenstev, ki športno kariero končala po koncu sezone 2014/15.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!