Pri Olimpiji pogodba za vnuka Zorana Jankovića

Nogomet 12. Avg 202216:33 > 16:56 1 komentar
Zoran Janković. FOTO: alesfevzer.com

Pri vodilnem slovenskem nogometnem prvoligašu NK Olimpija še naprej kadrujejo in iščejo okrepitve. Tudi v Afriki, kjer naj bi si nakopali težave. Možni so tudi novi odhodi. Ob tem so danes v klubu naznanili podpis profesionalne pogodbe z 18-letnim Vallom Jankovićem, vnukom ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Vall Janković, ki je prve nogometne korake naredil pri NK Brinje Grosuplje, je k Olimpiji prišel pred prejšnjo sezono, igral je za kadetsko in mladinsko selekcijo, za katero lahko nastopa tudi v tej sezoni. V njej je bil nekajkrat že v kadru članske ekipe, ki jo vodi Albert Riera in je po štirih tekmah s stoodstotnim izkupičkom na vrhu prvenstvene lestvice, a priložnosti za igro še ni dobil.

18-letni vezist je najstarejši vnuk ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je pred tedni zdajšnjemu vodstvu kluba na čelu s predsednikom Adamom Deliusom pomagal do denarja, s katerim so Ljubljančani poplačali dolgove zaposlenim v klubu.

Vall Janković je po podatkih Nogometne zveze Slovenije do zdaj odigral vsega 10 tekem v prvi mladinski in 6 v prvi kadetski slovenski ligi. Zadetka ni dosegel. V starostni kategoriji do 15 let je v 36 nastopih dosegel 8 golov. V reprezentančnih selekcijah ga do zdaj ni bilo.

Kazen zaradi novačenja v Afriki?

Olimpija pred nadaljevanjem sezone, v ponedeljek bo v 5. prvenstvenem krogu v Stožicah gostila Gorico, sicer še naprej sestavlja moštvo, tako da lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo novosti.

Kadrovanje je včeraj tudi uradno prevzel Hrvat Goran Boromisa, ki je pri športni politiki pomagal že pred tem, a po naših informacijah ni bil prva izbira za mesto športnega direktorja. Zanj se je predsednik Delius odločil, ker so ga nekateri drugi kandidati zavrnili.

Olimpija išče predvsem še dva napadalca. Tudi v Afriki, kjer naj bi prav Boromisa naredil napako in enega od tamkajšnjih nogometašev snubil mimo njegovega kluba, s tem pa kršil pravila Fife, zaradi česar utegne Ljubljančane doleteti tudi kazen.

Z Muro se potegujejo za 19-letnega Srba

Eden od najresnejših kandidatov za napad Olimpije naj bi bil 19-letni srbski napadalec in nekdanji član tamkajšnjih mladinskih reprezentančnih selekcij Mihail Baić.

Nekdanji mladinec Crvene zvezde, ki v višino meri kar 191 centimetrov, je od januarja letos član Osijeka, pri katerem pa igra za drugo ekipo.

Pred tem je v prvi srbski ligi za Ćukarićki in Spartak Subotico odigral 32 tekem. Dosegel je dva gola. Zanj naj bi se sicer resno potegovali tudi pri Muri, pri kateri je nastala vrzel v napadu po hujši poškodbi Nikole Petkovića.

Almedin Ziljkić. FOTO: alesfevzer.com

Na izhodnih vratih tudi Aldair, Ziljkić in Pilj

Že včeraj so pri Olimpiji potrdili odhod hrvaškega napadalca Ivana Prtajina, ki se je preselil v tretjo nemško ligo, v prihodnjih dneh pa utegne oditi še kdo.

Ljubljančani naj bi se želeli znebiti predvsem portugalskega krilnega napadalca Aldairja, ki je v tej sezoni le dvakrat zaigral v začetni enajsterici.

Iskali naj bi tudi rešitve za odhod bosanskega krilnega napadalca Almedina Ziljkića (tudi on je le dvakrat v tej sezoni zaigral od prve minute) in hrvaškega vezista Marina Pilja, ki pod vodstvom Riere sicer redno igra.

Pri Olimpiji te odhode načrtujejo predvsem zaradi zmanjševanja stroškov. Če bi po Prtajinu odšli še omejeni trije, bi se mesečni stroški zmanjšali za skoraj 30 tisoč evrov.

Zanimivo je, da je imel od naštetih nogometašev najvišjo plačo hrvaški napadalec Prtajin (približno 9 tisoč evrov bruto na mesec), ki je za Olimpijo v 22 nastopih dosegel le štiri gole, a bil med njenimi najbolje plačanimi nogometaši.