Prva okrepitev Prosinečkega pred vrati, prihaja še en Hrvat

Nogomet 27. Mar 202219:31 > 19:32
Neven Đurasek bo kmalu postal najnovejša okrepitev Olimpije.

Novopečeni trener NK Olimpija Robert Prosinečki je pripeljal prvo okrepitev, odkar je ta teden prišel v Ljubljano. V Stožice prihaja še en Hrvat, in sicer defenzivni vezist Neven Đurasek.

Neven Đurasek je v prvem delu sezone igral za Dnipro v prvi ukrajinski ligi, zdaj pa izkoristil možnost, da zaradi prekinitve tamkajšnjega prvenstva zaradi ruske vojne invazije do konca sezone igra za nov klub. Očitno je izbral Olimpijo.

“V ponedeljek prihajam v Ljubljano, kjer bom do konca sezone igral za Olimpijo,” je 23-letni defenzivni vezist, ki je v prvem delu sezone odigral 18 tekem v najboljši ukrajinski ligi, potrdil v pogovoru za Sportske Novosti in dodal, da je bil jeziček na tehtnici ob odločitvi o prihodu v Stožice Robert Prosinečki. Povezovalo se ga je namreč še z nekaterimi klubi, tudi povratkom v Dinamo Zagreb, kjer je že igral.

Đurasek je namreč nekdanji mladinec najuspešnejšega hrvaškega nogometnega kluba, ki pa pri Dinamu ni dobil prave priložnosti za igro, zbral je le tri nastope v članski ekipi, zato je srečo poiskal drugje. Najprej je na Hrvaškem igral za zagrebško Lokomotivo in Varaždin, lani poleti pa prvič odšel v tujino in se preselil v Ukrajino.

Osmi Hrvat v Stožicah

Đurasek je tako nov v seriji številnih hrvaških nogometašev, ki so se v Stožicah nakopičili v času prejšnjega trenerja Dina Skenderja. Spomnimo, na plačilnem seznamu so že vratar Ivan Banić, Goran Milović, Marin Pilj, Robert Mudražija, Marijan Čabraja, Mario Kvesić in Ivan Prtajin.

Komentari

Vaš komentar