Prva okrepitev Prosinečkega pred vrati, prihaja še en Hrvat

Nogomet 27. Mar 202219:31 > 19:32 0 komentarjev
Neven Đurasek bo kmalu postal najnovejša okrepitev Olimpije.

Novopečeni trener NK Olimpija Robert Prosinečki je pripeljal prvo okrepitev, odkar je ta teden prišel v Ljubljano. V Stožice prihaja še en Hrvat, in sicer defenzivni vezist Neven Đurasek.

Neven Đurasek je v prvem delu sezone igral za Dnipro v prvi ukrajinski ligi, zdaj pa izkoristil možnost, da zaradi prekinitve tamkajšnjega prvenstva zaradi ruske vojne invazije do konca sezone igra za nov klub. Očitno je izbral Olimpijo.

“V ponedeljek prihajam v Ljubljano, kjer bom do konca sezone igral za Olimpijo,” je 23-letni defenzivni vezist, ki je v prvem delu sezone odigral 18 tekem v najboljši ukrajinski ligi, potrdil v pogovoru za Sportske Novosti in dodal, da je bil jeziček na tehtnici ob odločitvi o prihodu v Stožice Robert Prosinečki. Povezovalo se ga je namreč še z nekaterimi klubi, tudi povratkom v Dinamo Zagreb, kjer je že igral.

Đurasek je namreč nekdanji mladinec najuspešnejšega hrvaškega nogometnega kluba, ki pa pri Dinamu ni dobil prave priložnosti za igro, zbral je le tri nastope v članski ekipi, zato je srečo poiskal drugje. Najprej je na Hrvaškem igral za zagrebško Lokomotivo in Varaždin, lani poleti pa prvič odšel v tujino in se preselil v Ukrajino.

Osmi Hrvat v Stožicah

Đurasek je tako nov v seriji številnih hrvaških nogometašev, ki so se v Stožicah nakopičili v času prejšnjega trenerja Dina Skenderja. Spomnimo, na plačilnem seznamu so že vratar Ivan Banić, Goran Milović, Marin Pilj, Robert Mudražija, Marijan Čabraja, Mario Kvesić in Ivan Prtajin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!