Robert Pevnik verjame sodnikom, a le, ko so prižgani novinarski mikrofoni

Nogomet 30. Okt 202312:00 > 12:01 1 komentar

Nogometaši Aluminija so se v 14. krogu Prve lige Telemach z Olimpijo razšli brez zadetkov. Kljub hrabri igri na zahtevnem gostovanju pa so po pomembni osvojeni točki v boju za obstanek Stožice zapuščali z grenkim priokusom.

Ni veliko manjkalo, da bi Kidričani sinoči Olimpiji še bolj zagrenili življenje. Ljubljanska zasedba, ki tudi po zamenjavi trenerja in prihodu Zorana Zeljkovića na klop ne najde poti iz krize, je imela predvsem na uvodu obračuna nemalo sreče. Sodnik Alen Borošak je namreč v 15. minuti zaradi predhodnega prekrška nad Justasom Lasickasom razveljavil zadetek Sandra Jovanovića, še pred tem pa spregledal prekršek Raula Florucza, ki je v svojem kazenskem prostoru za roko potegnil gostujočega nogometaša Filipa Kosija.

Sreča jim je za nameček hrbet obrnila še v drugem počasu, ko je strel Jovanovića v vratnico preusmeril vratar zmajev Denis Pintol. “Sem zadovoljen in ponosen na fante za prikazano disciplino ter taktično zrelost. V Stožicah si moraš upati igrati, kljub naši mladosti smo bili namreč drzni in agresivni. Na koncu nas nogomet ni nagradil, kot smo si želeli, saj bi lahko tudi povedli. Naš prvi cilj je bil, da prvi zabijemo, kar tudi smo, a je bil gol razveljavljen. Vseeno smo vztrajali v naši disciplini in taktiki, Stožice zasluženo zapuščamo z osvojeno točko,” je po tekmi dejal trener Aluminija Robert Pevnik.

Zaradi sodniških odločitev se sicer pred novinarskimi mikrofoni ni želel razburjati, precej bolj neposreden pa je bil, ko ti niso bili prižgani. “Imamo oddajo Pod prečko, kjer bodo to analizirali,” je poudaril 54-letnik, ki bo danes zvečer, ko bo oddaja na sporedu, bržkone prikovan pred televizijski zaslon.

Eden od junakov Aluminija v Stožicah je bil tokrat vratar Jan Petek. Čeprav mladenič šteje šele 17 let, nedeljski nastop proti Olimpiji pa je bil šele njegov četrti v Prvi ligi Telemach, pa se je izkazal z nekaj sijajnimi obrambami, zlasti v zaključku, ko so domači zaigrali agresivneje in močneje pritisnili na njegova vrata.

Jan Petek
Foto: Aleš Fevžer

“Dragocena točka proti Olimpiji, ki ji trenutno ne gre najbolje,” je povedal najstnik, navdušen, da si je igrišče delil s precej izkušenejšimi posamezniki. “Branil sem na četrti prvoligaški tekmi, tako da sem se ritma že nekoliko navadil. Počutil sem se odlično, vedno je lepo igrati na takem stadionu. Ko pomisliš, da tu nastopa slovenska reprezentanca in znani nogometaši, je samo še lepše,” je povedal Petek, ki je bil s tribun deležen tudi podpore svoje družine in dekleta.

Kaj je po tekmi še povedal Robert Pevnik?

nogomet NK Aluminij NK Maribor Robert Pevnik
Foto: Jure Banfi

O tem, ali obžaluje, da jim ni uspelo zmagati:

“Obžalujem ne, sem ponosen. Važno je, da smo si ustvarili priložnosti in da sedaj v tem procesu vztrajamo. Bomo pa zabili na naslednji tekmi v Murski Soboti. Moramo delati in verjeti fantom, da začutijo podporo tako kluba kot strokovnega kadra, ki jo imajo. Verjamem, da se bodo razvili v dobre igralce, kar kažejo tudi na igrišču.”

O spornih sodniških odločitvah:

“Ne bom tega komentiral. Imamo oddajo Pod prečko, kjer bodo to analizirali. Verjeti moramo v sodnike in sodniško organizacijo, zato ne bom ugovarjal. Pozabimo na to, odnesli smo točko, lahko bi tri, a smo dokazali, da smo ekipa in živimo eden za drugega, kar je najpomembneje.”

O težavah njegovih igralcev s krči v zaključku tekme:

“Ne rad razlagam o tem. Med reprezentančnim odmorom smo imeli štiri okužbe s covid-19, nato še z gripo, danes smo pogrešali še dva igralca. Verjamem v igralce, ki jih imam na voljo, zaradi tega ne bomo jokali. Naj se igralci, ki so na voljo, dokažejo. Imamo določene težave, a važno je, da se to na igrišču ne vidi.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje