Rudonja pojasnil, kako je želel “prodati” Olimpijo

Nogomet 2. Jul 202219:14 3 komentarji
Mladen Rudonja po slovesu od Olimpije novega izziva očitno ne bo našel v Novi Gorici.

Mladen Rudonja, zdaj že nekdanji športni direktor NK Olimpija, je na današnji novinarski konferenci Roberta Prosinečkega, na kateri je bil ob svojem prijatelju in sodelavcu, odgovoril na obtožbe predsednika Adama Deliusa, da je za njegovim hrbtom želel prodati klub.

“Delo športnega direktorja Mladen Rudonja ni opravljal tako, kot smo se dogovorili. Opravljanje dela je splet talentov in izkušenj. Vsak ima priložnost, da se izkaže. Ugotovili smo tudi, da je sodeloval s tretjimi osebami – vse v škodo Olimpiji. Tretjim osebam je nudil celo zaupne informacije in jim ponujal prevzem kluba. Za to pa nikakor ni bil pooblaščen. Za te stvari imamo dokaze. Z napačnimi informaciji je zavajal tudi novinarje,” je na včerajšnji novinarski konferenci, na kateri je odslovil trenerja Roberta Prosinečkega, govoril predsednik Olimpije Adam Delius in se obregnil tudi ob zdaj že nekdanjega športnega direktorja Ljubljančanov.

Na odgovor nemški poslovnež ni čakal dolgo. “Na enem od redkih sestankov sem predsednika vprašal, ali potrebujemo kakršnokoli pomoč, glede na to, da uprave kluba ni. So predaleč in ne čutijo kluba. V vseh segmentih delovanja nismo napredovali, kot je bilo obljubljeno, ampak smo nazadovali. Tudi finančno stvari niso bile dobre, zato sem ga vprašal, ali potrebuje kakšnega partnerja, ki bi pomagal. Rekel je, da bi ga bil zelo vesel, zato sem na naslednjem sestanku prinesel ponudbo podjetja in imena ljudi, ki so želeli pomagati. To sem mu poslal. Vse je evidentirano. Zraven je bil tudi Robi. On se je odločil, da ponudbe ne bo sprejel in se zahvalil. To je bilo vse,” je Mladen Rudonja danes pojasnil, kako je “prodajal” Olimpijo in v nadaljevanju razkril, zakaj se je za iskanje pomoči odločil.

Adam Delius je predsednik Olimpije postal oktobra lani.

Adama Deliusa ni pripeljal on, ampak …

“Za to sem se odločil, ker me skrbi za klub. Jaz Olimpije ne morem prodati, Robi prav tako ne, lahko pa pomagam, kolikor je v moji moči. Težav je bilo toliko, dogajalo se je toliko stvari, vse se je prelagalo, tako da sem samo rekel, da naj se nam, če imamo težave, pove. Skrbi me za vse nas. Za klub,” je povedal nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant in odgovoril tudi na naše vprašanje, ali se kot človek, ki je pomagal odprti vrata Olimpije zdajšnji vodstveni garnituri, čuti odgovornega za kaos, ki je v klubu nastal.

“Imate napačne, povsem napačne informacije. Dino Skender je tisti, ki je s temi ljudmi navezal stike in jih pripeljal v klub. O njih sem vedel, toliko kot je vedel Robi. Nisem jih poznal. Nihče jih ni poznal, le Dino. Bojda so želeli v Osijek, a je potem tja prišla madžarska skupina, medtem ko je bilo splošno znano, da je Olimpija naprodaj. Takrat je šel Dino do Milana Mandarića in mu dejal, da ima ljudi, ki so zainteresirani za nakup Olimpije. On je tisti, ki je vzpostavil stik med Deliusom in Mandarićem,” je Rudonja odgovornost za prihod zdajšnje vodstvene garniture preložil na nekdanjega hrvaškega trenerja Olimpije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje