Rožman po hudem porazu: To ni moja stvar, to je stvar kluba

Nogomet 12. Sep. 202123:11 > 13. Sep. 2021 0:271 komentar
Delite:
Trener Maribora Simon Rožman je pod vse večjim pritiskom. Foto: Jure Banfi

Mariborčani so v 8. krogu Prve Lige Telemach v Kidričevo odšli po novo zmago, a ostali praznih rok. Kidričani, ki so bili do zdaj brez zmage, so goste iz Ljudskega vrta odpravili s kar 3:0. Trener Maribora Simon Rožman meni, da visok poraz ne odraža realnega stanja na igrišču.

“Naprej čestitam Aluminiju za zmago, a tekma bi se lahko obrnila tudi v drugo smer. Rezultat ne kaže realnega stanja na terenu. Zapravili smo si veliko priložnosti, na drugi strani pa nas vsaka situacija kaznuje. To ni dobro, po drugi strani pa prihajamo do priložnosti za zadetek, a žoga enostavno noče v mrežo. Aluminij je izkoristil tisto, kar si je pripravil, mi pa na drugi strani ne. Tudi zadetke smo dobivali, ko smo imeli prevlado, premoč, a individualne napake so nas na koncu stale točk,” je po tretjem ligaškem porazu v sezoni dejal trener Maribora Simon Rožman.

Pred Mariborčani težek spored

Pred Mariborom je zdaj težek spored. Najprej jih čaka obračun z Muro, sledil bo štajerski derbi s Celjem, nato gostovanje v Domžalah in za konec kot posladek še večni derbi proti Olimpiji v Ljudskem vrtu.

“Kvaliteta vseh v ekipi v ligi je tukaj nekje. Od prvega do zadnjega. Tisti, ki se mu kocke sestavijo, lahko tekmo odpelje v eno smer. Mislim, da ni dobrega ali slabega sporeda, je le naslednja tekma, na kateri moramo biti boljši,” meni Rožman.

“Prvenstvo je maraton”

O tem, ali se mu že trese stolček na klopi Maribora, ne razmišlja. “To ni moja stvar, to je stvar kluba. Že od prvega dne smo postavili projekt. Rezultatsko zagotovo nismo tam, kjer bi si želeli biti, je pa prvenstvo maraton. Pred nami je še veliko tekem. Želimo si to dokaj kvalitetno podobo podkrepit še z zadetki, imeti večjo individualno odgovornost v obrambi in po tem lahko pričakujem tudi boljše rezultate,” je še sklenil misel strokovnjak na klopi Maribora.

Vrhunci s tekme med Aluminijem in Mariborom (3:0):

Komentari

Vaš komentar