Simon Rožman: Znanstvena fantastika, tega še nisem doživel

Simon Rožman. FOTO: Jure Banfi.

"Smo na pravi poti, manjka nam sreče," je po nesrečnem porazu v Stožicah, kjer so njegove Domžale v 16 minutah zapravile vodstvo z 2:0 in izgubile z 2:3, povedal njihov trener Simon Rožman. "To je znanstvena fantastika, česa takega še nisem doživel," pa je povedal o posredovanjih Vara pri treh zadetkih. Trikrat je sodnik po ogledu videoposnetka odločil v korist Olimpije.

“Zaupam tehnologiji. Daleč od tega, da bi bil jezen. Tukaj gre za delček sekunde, imaš srečo ali ne. Verjamem, da se na koncu sezone vse postavi na svoje mesto. Enkrat so odločitve tebi v prid, drugič je drugače. Zdaj nam zadeve res ne grejo na roko. Od poškodb do dogajanja na igrišču,” Simon Rožman krivca za nesrečen poraz v Stožicah ni krivil sodniške tehnologije.

Var je bil na nedeljskem derbiju Ljubljanske kotline v akciji dvakrat, obakrat se je razpletlo v škodo Domžal, odločali pa so milimetri. Prvič ob golu branilca iz Dominikanske republike Christiana Schoissengeyra, ki je v 48. minuti zadel za vodstvo Domžal s 3:0. Video tehnologija je določila, da je bil v prepovedanem položaju. Drugič in tretjič je glavni sodnik David Šmajc po ogledu posnetka sodil v korist Ljubljančanov v 52. in 65. minuti, ko je Mustafa Nukić zadel za 1:2 in 2:2.

“Ironija celotne tekme je, da je naš tretji gol dvignil nasprotnika. Medtem ko je nam VAR gol razveljavil, je Olimpiji dva priznal. Šlo je za milimetre. Nogometni moment trenutno ni na naši strani. Tudi glede priložnosti in drugih težav, ki jih imamo,” je še povedal.

Žal mu je predvsem za fante

“Zavedamo se, kje smo začeli. Treba bo garati, delati. Želimo si mirne sezone, v kateri bomo poskušali uveljaviti mlade fante. Ob tem moramo paziti, da ne bomo padli v cono nelagodja in mlada ekipa ne bo reagirala, kot si želimo. Vidim pa obrise nekaterih stvari, ki so dobre. Žal mi je, da gre rezultatsko v drugo smer. Prvič se mi je zgodilo, da so bile na eni tekmi tri tako tesne sodniške odločitve, VAR pa je vse tri obrnil v korist nasprotnika. To je znanstvena fantastika,” se je po tekmi razgovoril trener Domžal, za katere so v nedeljo zvečer v Stožicah zaigrali številni mladi fantje. Dva 18 in dva 19-letnika, pa tudi en 20 in trije 21-letni nogometaši.

“Odigrali smo dober prvi polčas, v katerem smo si priigrali dva gola prednosti in imeli še dve, tri priložnosti. Na drugi strani je res, da nas je v igri držal tudi vratar, ki je poskrbel za nekaj super obramb. Na koncu smo imeli prek Bartola Barišića priložnost, da bi zadeli za izenačenje, a se ni izšlo. Smo razočarani. Žal mi je predvsem fantov, ker se nam nikakor ne izide. Treba bo delati, da se rezultatska krivulja obrne v drugo smer,” pravi 39-letni trener, ki se je na klop Domžal vrnil pred začetkom sezone.

Zelo pogrešajo tri točke in tri poškodovane nogometaše

Po osmih tekmah imajo Domžale na računu devet točk. Manj od pričakovanj? “Manjkajo nam tri točke, ampak to je naša realnost. Verjamem, da bi si na nekaterih tekmah zaslužili več. Sezona je dolga. Verjamem, da se bodo te malenkosti, ki se niso izšle v našo prid, poravnale. Da nam se bo nasmehnila tudi sreča,” pravi Rožman, ki ima veliko težav tudi s poškodbami.

Ob kramljanju z Albertom Riero, čigar delo zelo ceni. FOTO: Aleš Fevžer.

“Zelo velik udarec je huda poškodba Zenija Husmanija, ki bo odsoten dolgo časa. Poškodovana sta tudi Tilen Klemenčič in Slobodan Vuk. To so trije izkušeni nogometaši, na katere smo računali, da bodo vodili to mlado ekipo, toda je, kar je. Velik hendikep, a se bo treba boriti. Na drugi strani nekateri mlajši zdaj dobivajo priložnost. Skušamo jih usmeriti v pravo smer,” je povedal nekdanji trener Celja, Maribora in Rijeke.

Če bo Olimpija tako dobra, bo postalo nezanimivo

Nekaj besed je namenil tudi brezhibni Olimpiji, ki je po osmih tekmah pri maksimalnem izkupičku 24 točk, in delo španskega kolega Alberta Riere zelo pohvalil.

“Zagotovo je to ekipa, v kateri se vidi rdeča nit. Njena pozicijska igra je sijajna. Vedo, česa si želijo. Danes smo želeli prekiniti Olimpijin niz, da bo liga postala bolj zanimiva. Če bo Olimpija še naprej zmagovala, bo postala nezanimiva. Vsaj v boju za vrh. Ampak tako pač je, Olimpija igra res dobro in si je to zaslužila. Čestitam ji,” je zaključil Rožman, ki je, potem ko je v prejšnjem krogu klonil proti Kopru, doživel drugi zaporedni poraz. V naslednjem krogu ga čaka domača tekma z Radomljami.

Ajdin Mulalić: Moje obrambe na koncu ne pomenijo nič

“Tekmo smo odlično odprli, zabili dva gola in imeli še nekaj priložnost za vodstvo s 3:0. Tudi z drugim polčasom smo začeli dobro, zabili še tretji gol, ki pa ni bil priznan. Glede na to, kako dolgo časa so pregledovali posnetek, je jasno, da je šlo za milimetre. Po drugi strani smo potem padli v črno luknjo, česar si ne smemo dovoliti. Res je, da se je Olimpija dvignila, a moramo v takih trenutkih ostati zbrani in ne smemo popustiti,” je po tekmi povedal vratar Domžal Ajdin Mulalić, ki je v prvem polčasu blestel in z nekaj obrambami v veliki meri doprinesel, da njegova ekipa ni prejela gola.

Ajdin Mulalić je predvsem v prvem polčasu v Stožicah blestel. FOTO: Aleš Fevžer.

“Obrambe, ki so mi uspevale, po koncu takšne tekme ne pomenijo nič. Ko ti uspe nekaj takšnih obramb, pričakuješ, da boš osvojil vsaj točko. To nam danes na žalost ni uspelo, zaradi česar seveda nisem zadovoljen,” je bil razočaran vratar, ki je z 27 leti med najizkušenejšimi v domžalskih vrstah. Kaj je kot tak po tako nesrečnem porazu povedal mladim soigralcem?

“Glave so vroče. Zdaj je težko biti pameten. Treba je analizirati in pogledati, kaj je šlo narobe. Analiza bo pokazala, kje smo počeli napake,” je dejal.

Vsi zadetki s tekme v Stožicah:

0:1, Mirko Mutavčić:

0:2, Ivan Durdov:

1:2, Mustafa Nukić:

2:2, Mustafa Nukić:

3:2 Rui Pedro: