Skomina potrdil, sodniki nagradili Olimpijo (VIDEO)

Nogomet 6. Nov 202322:10 16 komentarjev

Tekme Olimpije v zadnjem času dvigujejo v veliko prahu. V sodniškem pogledu smo se pretekli teden pogovarjali od dveh spornih situacijah na tekmi z Aluminijem, zdaj pa naj bi bili zmaji v Celju nagrajeni z enajstmetrovko, ki je na koncu tudi odločila derbi kroga. Kaj je v sodniškem pogledu oddaje Pod prečko povedal Damir Skomina?

Kaj se je zgodilo na debiju med vodilnim Celjem in branilcem naslova Olimpijo? V 33. minuti derbija v Celju se je po blokiranem strelu Admirja Bristrića odbila na desno stran kazenskega prostora Celja, kjer sta za žogo stekla domači branilec Damjan Vuklišević in napadalec Olimpije Nemanja Motika, ki je padel, sodnik David Šmajc pa je kmalu za tem pokazal na enajst metrov.

VAR ni našel očitne sodniške napake, zato je ostalo pri prvotni sodniški odločitvi in enajstmetrovki. Z devetim prvenstvenim golom sezone jo je v vodstvo gostov spremenil Rui Pedro in, kot se je izkazalo pozneje, zadel za zmago gostov.

Skomina dolgo iskal kader, nato pa spregovoril…

Skomina je v oddaji dolgo iskal kader, ko je vendarle izjavil, da je šlo za napako sodnika. “Tukaj vidimo, da je žoga že igrana, v nadaljevanju pa vidimo nogo napadalca na nogi branilca. Zame to ni kazenski udarec,” je bila jasen nekdanji mednarodni sodnik.

Skomina potrdi, da sodnik na igrišču mora sprejeti odločitev, medtem ko mu je VAR le za pomoč. Ta je sicer pregledoval posnetek, a ni našel očitne napake. “Zadeva še zdaleč ni lahka. Potreben bi bil že dodaten približek stika noge, kot jih imajo v ligi prvakov, a kamere so take, kot so, zato lahko razumem VAR, da se ni vključil. Težko je obsojati VAR, saj gre za situacijo, v katerem potrebuješ veliko časa, da prideš stvari do dna. Tudi sam sem si večkrat pogledal situacijo, potrebno je veliko časa. Tudi pri napadalcu se vidi, da zadnji korak skrajša in ob stiku že podrsa z nogo po tleh. Napadalec je zagotovo razmišljal, kaj lahko v tem položaju dobi,” je še dodal Skomina.

Nekdanji najboljši slovenski sodnik je v isti sapi dejal, da so Celjani hitro pozabili, da sta prejšnji teden dve sodniški odločitvi šle njim v korist, a da takrat zadeve niso tako glasno komentirali kot po tej tekmi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje