Ne Olimpiji, sodniki so najbolj ‘pomagali’ Celju (VIDEO)

Nogomet 31. Okt 202310:10 0 komentarjev
Foto: Zajem Zaslona SK

V tokratnem sodniškem pogledu oddaje Pod prečko je imel naš sodniški strokovnjak Damir Skomina veliko dela. A če smo pričakovali, da ga bodo najbolj zmotile sodniške odločitve na tekmi Olimpija : Aluminij, je imel Primorec še več pripomb na delitev pravice na tekmi Celja in Domžal. Po njegovem mnenju so bili namreč gostje kar dvakrat oškodovani.

Težko pričakovana analiza sodniških odločitev na tekmi Olimpija : Aluminij je povedala naslednje. Damir Skomina je mnenja, da bi šumarji zaradi prekrška Raula Florucza nad Filipom Kosijem morali dobiti enajstmetrovko, medtem ko je bila po njegovem mnenju sodniška odločitev, da razveljavijo zadetek Sandra Jovanovića, pravilna.

Malce presenetljivo pa so našega nekdanjega vrhunskega sodnika še bolj zmotile situacije na tekmi Celja in Domžal. Igro z roko Lukasa Hempta v svojem kazenskem prostoru, ko se je vmešal VAR in so grofje dobili na voljo enajstmetrovko, je namreč Skomina analiziral takole.

“Zame to nikakor ni kazenski udarec. Igralec ne more narediti drugega, kot da se postavi tako, kot se je. Posnetki niso najboljši, dopuščam možnost, da je igralca žoga direktno zadela v roko, potem je to kazenski udarec in drugi opomin, ker gre za strel na vrata. Nagibam pa se k temu, da ja žoga nogometaša najprej zadela v stegno in tu je nevarnost zaključena. Igralec ne more več vplivati na to, kam se žoga odbije,” pojasnjuje Damir Skomina.

Glava Popovića je preko VAR črte

Druga sporna situacija se je zgodila pri tretjem zadetku Celjanov. Ob podaji Dulce se namreč zdi, da je bil Denis Popović v prepovedanem položaju, tudi narisana VAR črta, ki je sicer označila, da je šlo za regularen zadetek, je začrtana zelo nerodno, saj se zdi, da del glave vezista grofov ‘gleda’ preko črte.

“Navadno imamo pri VAR-u dve črti, ko je zadeva tesna se črti prekrivata in tu so se očitno preveč zanašali na tehnologijo in dali prednost napadalcu. Ko se črti pokrivata, se da namreč prednost napadalcu. Kar je moteče, je to, da pri branilcu Domžal noben del telesa na izgleda preko črte, jasno pa se vidi, da je glava Popovića preko te črte in dosojen bi moral biti prepovedan položaj ter zadetek razveljavljen,” ocenjuje Skomina.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!