Sporen trenutek v Celju: je sodnik Olimpiji podaril enajstmetrovko? (VIDEO)

Nogomet 5. Nov 202315:50 7 komentarjev

Derbi 15. krog nogometne Prve lige Telemach med Celjem in Olimpijo je odločila enajstmetrovka v 36. minuti, po kateri so gostje prišli do zmage z 1:0. Je bila upravičeno dosojena?

V 33. minuti derbija v Celju se je po blokiranem strelu Admirja Bristrića odbila na desno stran kazenskega prostora Celja, kjer sta za žogo stekla domači branilec Damjan Vuklišević in napadalec Olimpije Nemanja Motika, ki je padel, sodnik David Šmajc pa je kmalu za tem pokazal na enajst metrov.

Odločitev je bila mejna, zato je glavni sodnik tekme počakal, da so situacijo preverili v sobi za VAR, in na koncu svojo odločitev potrdil.

Dosodil je enajstmetrovko za Olimpijo, ki jo je z devetim prvenstvenim golom sezone v vodstvo gostov spremenil Rui Pedro in, kot se je izkazalo pozneje, zadel za zmago gostov.

Izjava Denisa Popovića ob polčasu:

Kapetan Celja ogorčen: Igramo proti Olimpiji in še nekomu

Celjani so bili s sporno odločitvijo zelo nezadovoljni, kar je dal v kratki izjavi že ob polčasu jasno vedeti tudi njihov kapetan.

“Igramo proti Olimpiji in še nekomu. Zdaj razumem Josipa Iličića, ko je lani govoril neke zadeve. Očitno nimamo istih možnosti za zmago,” je bil ogorčen Denis Popović.

“Imamo še 45 minut. Dali bomo vse od sebe, pa bomo videli, če bo to dovolj,” je še povedal izkušeni vezist v celjskih vrstah.

Izjava Žana Karničnika po koncu tekme:

Zelo kritičen je bil tudi reprezentant v vrstah Celja

Zelo kritičen je bil po koncu tekme tudi Žan Karničnik.

“Zelo živčna tekma, krivec za to je samo en človek …  Derbi, pred toliko ljudmi, potem pa pridejo nekateri in na koncu … Ne vem, tega si ne bi smeli dovoliti,” je nepovezano govoril reprezentant Slovenije in s prstom pokazal proti sodnikom.

“Treba je pohvaliti tudi njihovega vratarja. Obranil je dva, tri nevarne strele. Imeli smo posest in priložnosti, ampak točke grejo v Ljubljano. Zadevo bo treba prespati,” je še povedal branilec Celja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje