Šulerja prepričal s pravim karakterjem, Maribor pa njega z veličino kluba

Nogomet 17. Feb 202415:30 0 komentarjev
nogomet prva liga telemach nk maribor žiga repas marko šuler
Foto: Uroš Skaza

Športni direktor Maribora Marko Šuler je v Ljudskem vrtu združil brata Repas. Janu se je povsem ob koncu prestopnega roka v štajerski prestolnici pridružil mlajši brat Žiga, ki je vijoličaste prepričal s kvaliteto in izredno željo po prestopu in dokazovanju v dresu 16-kratnega prvaka.

“Žiga je bil že dolgo naša želja. Pogovori za prestop so potekali zelo dolgo, posel smo sklenili tik pred zdajci. Žiga je z nami zaradi njegove želje in jasno zaradi kvalitete. Ko si nekdo tako močno želi prestopiti v Maribor, je to potrebno izkoristiti. Sklada se z našo filozofijo pri gradnji ekipe, ima pravi karakter in razume, kaj pomeni Maribor. Želel bi si, da bi bil z nami že prej, a se je razpletlo, kot se je,” je na novinarski konferenci ob predstavitvi zadnjega novinca povedal Marko Šuler in potrdil, da so vijoličasti z Repasom mlajšim sklenili načrtovane prihode, še vedno pa se odpirajo možnosti za odhod katerega od igralcev, ki niso zadovoljni s svojim statusom v prvi ekipi.

Marko Šuler o prestopnem roku Maribora: “Ekipa je sestavljena že nekaj časa in pripravljena na prvenstvo.”

“V nekaterih državah je prestopni rok še odprt. Tiste glavne lige, ki trenutno za nas niso realne, so tržnico zaprle, možnosti pa se še vedno odpirajo v trenutno za omenjene igralce bolj realnih ligah. Odprti smo za vse možnosti, tako posoje kot prodaje. Pri nekaterih lahko pride tudi do prestopa na boljše. Opozoril bi le, da je zadnji prestopni rok potrdil slabše finančno stanje v nogometu, ki se je napovedovalo že nekaj časa. Tako malo denarje se ni porabilo že zelo dolgo,” je še dodal Marko Šuler in za konec potrdil, da naj bi do konca naslednjega tedna v Slovenijo prišel napadalec Etienne Beugre, ki je bil nedavno uspešno registriran na Nogometni zvezi Slovenije: “Certifikat je prišel. Fant bo v teh dneh registriran. Najkasneje do konca naslednjega tedna bo pri nas.”

nogomet prva liga telemach nk maribor marko šuler
Marko Šuler je s prihodom Žige Repasa zaprl poglavje prihodov v zimskem prestopnem roku. Foto: Uroš Skaza

“Pripravljen sem na trdo delo in borbo za prvo postavo”

Žiga Repas, 22-letni, vezist se je od Domžal poslovil po 15 letih. Na rumeno družino ga bodo vedno vezali lepi spomini, ko se je pojavila možnost za prestop v Maribor, pa ni razmišljal niti za sekundo: “Prvi trening je za mano. Vesel sem, ker sem v Mariboru. Želja je bila izjemna. Klub dobro poznam. Spremljam ga že od malih nog, še bolje ga poznam zaradi brata Jana. Vem, kam spada klub. Pripravljen sem na trdo delo in na borbo za mesto v prvi postavi.”

Pogodba na Domžale ga je vezala le še do konca te sezone, zato je bila pri vseh udeležencih prisotna želja, da se prestop realizira že v zimskem prestopnem roku. Kdaj ga je Maribor prvič kontaktiral? “Že lani ob koncu leta smo se slišali. Klub je predstavil svojo zgodbo. Najboljše za vse bi bilo, da bi že takrat prišlo do prestopa. Priprave sem oddelal z Domžalami. Na srečo smo se na koncu dogovorili.”

nogomet prva liga telemach nk maribor žiga repas
Žiga Repas želi Maribor vrniti na sam vrh nogometa na območju Balkana. Foto: Uroš Skaza

Kot smo poročali tudi mi, se je za Žigo Repasa, ki je v Prvi ligi Telemach debitiral že v sezoni 2018/19 zanimalo tudi nekaj klubov iz tujine, a ga nihče ni prepričal s tako konkretnim projektom, kot ga je predstavil Maribor. “Tujina je bila realna opcija. Ampak noben projekt me ni tako zanimal kot mariborski. Sploh zaradi veličine kluba. Rad bi vrnil Maribor na sam vrh nogometa na območju Balkana.”

Repas je bil v tej sezoni v zadnjih mesecih pri Domžalah zaradi iztekajoče pogodbe na stranskem tiru. V Prvi ligi Telemach ima sicer na svojem računu že 51 tekem, podpisal se je tudi pod pet golov. Nekdanjega mladega reprezentanta je v štajerski prestolnici pričakal starejši brat, ki je odigral pomembno vlogo pri njegovem prestopu. “Sigurno je to, da je Jan v Mariboru, pripomoglo k moji odločitvi. Jan o Mariboru vedno govori v presežkih. Tu je bil prvak, pohvalil je klub in delo. Vse je na evropskem nivoju. To je zares dobra odskočna deska za naprej, predvsem pa je tu potreno trdo delati.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!