Ali Timi Max Elšnik končuje svoje poslanstvo pri Olimpiji? (VIDEO)

Nogomet 17. Apr 202322:22 2 komentarja

Kapetana Olimpije Timija Maxa Elšnika, ki je v nedeljo v Stožicah po zmagi na večnem derbiju z Olimpijo potrdil naslov slovenskega prvaka, je bil v oddaji Pod prečko skrivnosten kar se njegove prihodnosti v zeleno-belem dresu tiče. "To je vprašanje za milijonov evrov," se je zasmejal Elšnik, a hitro zanikal, da je izdal kakršnokoli višino odškodnine, ki jo zanj zahtevajo v Ljubljani.

Priznal je, da je se to v rokah športnega direktorja Olimpije Gorana Boromise. “Verjamem, da mu po tekmi proti Mariboru telefon vseskozi zvoni. Ne le zaradi mene, ampak zaradi vseh igralcev Olimpije,” je dodal kapetan Olimpije. “Nobena skrivnost ni, da sem v preteklosti že imel ponudbe iz tujine. Tudi sam sem si želel oditi na višji nivo, kot igralec si vseskozi želiš napredovati. Po četrti sezoni v slovenski ligi lahko začneš že počasi stagnirati. Če ne bi prišel Albert Riera, bi se lahko to zgodilo tudi meni. Izgubil bi leto nogometnega razvoja. Imaš le eno kariero,” je na vprašanje o prihodnosti v Ljubljani komentiral nogometaš iz Zlatoličja pri Mariboru.

V oddaji Pod prečko je pojasnil, da mu ni žal, da je ostal v Ljubljani in navdušen, da je zmaje s soigralci popeljal do državne krone. “To je bil velik cilj, vesel sem, da mi ga je uspelo izpolniti, a sezone še ni konec. Trener nam ne pusti razmišljati dlje kot do naslednjega treninga, kaj šele kaj drugega. To je nogomet. Dober si toliko, kot si bil dober na zadnji tekmi. Počitka ne bo, klubi te bodo spremljali vse do konca, nato pa se bodo odločili. Vsi se zavedamo, da nismo edini na listi. Je še daleč do tega, ko bo prišla ponudba, se usedeš, pogledaš, kaj je želja kluba, igralca, … Kot sem rekel, veseli smo, da smo uspeli priti do lovorike, ostale tekme pa bodo že nekakšne priprave za evropski začetek. Kdorkoli bo ostal v klubu, ve, kaj je cilj, kaj je naša naloga,” je ostal skrivnosten kapetan Olimpije.

Elšnik je k Olimpiji prišel januarja 2020. Za zmaje je odigral 105 tekem in dosegel 12 zadetkov. V nedeljo je z Olimpijo v žep pospravil drugo lovoriko, v igri pa je še v slovenskem pokalu, ki ga je z Ljubljančani osvojil v sezoni 2020/21. Pogodba mu poteče junija leta 2025.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje