To naj bi bila prenova zelenice: kaj so počeli v Stožicah?

Nogomet 10. Feb 202412:45 2 komentarja
Foto: SK

Nogometne zime je konec in stadion Stožice je znova odprl svoja vrata. A že pred tekmo je nogometne akterje pričakal prizor, ki ga niso pričakovali. Travnata površina največjega stadiona v državi, ki so jo v zadnjih mesecih intenzivno krpali in popravljali, je očitno še vedno v slabem stanju.

Skrivnostna luč, ki je vso zimo svetila nad stadionom Stožice, je namigovala na to, da se na največjem športnem objektu v državi dogaja nekaj posebnega.

Kot smo poročali, so bile razlog za nenavadno svetlobo luči nad zelenico Stožic, ki so skrbele za to, da je imela trava tudi v vremensko neugodni zimi dobre pogoje za rast. To pa naj bi pripeljalo do vzorno urejene zelenice, na kateri bi lažje svoje nogometno znanje dokazovali tako ljubljanska Olimpija kot slovenska nogometna reprezentanca.

Razsvetljeno nočno nebo nad Stožicami. Foto: N1

Polovica igrišča je še vedno ‘brez trave’

A očitno se je nekaj nekje zalomilo. Podoba Stožic, ki je danes pričakala ekipi Rogaške in Olimpije, je namreč še vedno vse prej kot idilična. Del igrišča sicer kaže boljšo podobo kot jeseni, na drugi strani pa kraljuje pesek, ki je tudi tokrat priskočil na pomoč urejevalcem travnate površine, da so razmere za igro vsaj kolikor toliko dobre. Trava namreč očitno na tem delu kljub uporabi sodobne tehnologije ni zrasla.

Travnata površina v Stožicah danes

Foto: SK
Foto: SK
Foto: SK
Foto: SK
Foto: SK
Foto: SK

Realnost slovenske zime je takšna, kakršna je, sploh kar se tiče travnatih površin, ki marsikje ne bodo v idealnem stanju. A glede na to, koliko truda, denarja in časa je bilo vloženo v izboljšanje pogojev za igranje nogometa v Stožicah, bi pričakovali boljše rezultate. Odgovor na vprašanje, kaj je šlo narobe, bomo verjetno dobili kmalu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje