Drama v Banskem: Avstrijec mu je rešil življenje

Alpsko smučanje 10. Feb 202411:23 0 komentarjev
Liam Wallace. Foto: Profimedia

Ob robu moških tekem svetovnega pokala v Banskem je smučarski svet vznemirila nezgoda kanadskega reprezentanta, ki se po zaslugi avstrijskega zdravnika ni končala tragično.

Kanadski specialist za tehnični disciplini Liam Wallace, ki okreva v bolnišnici v Sofiji, ima v svojem življenju novega nespornega junaka. To je zdravnik avstrijske smučarske reprezentance, ki se je dan pred tekmo svetovnega pokala v Banskem znašel na pravem mestu ob pravem času.

Kanadski slalomski prvak in predlani zmagovalec skupnega seštevka severnoameriškega pokala, ki si še utira pot v svetovni pokal, je med petkovim treningom grdo padel in si huje poškodoval prsni koš. Avstrijski zdravnik je po radijski postaji slišal za nezgodo in bil kmalu pri nesrečnem smučarju, ki je obležal z zlomljenimi rebri in notranjimi krvavitvami.

Kot poročajo avstrijski mediji, je zdravnik ustrezno oskrbel Walleca, s prebojem pljuč pa mu je rešil življenje. Obenem je poskrbel za takojšen prevoz v bolgarsko prestolnico. Stanje smučarja, ki je lani gostoval tudi na pokalu Vitranc, naj bi bilo stabilno.

Sezona poškodb

Prav številne poškodbe so v zadnjem obdobju osrednja tema pogovorov v karavani svetovnega pokala. Med drugimi so jo skupili tudi asi, kot so Petra Vlhova, Aleksander Aamodt Kilde, Marco Schwarz, Sofia Goggia …  “Na žalost, a to so pač smučarske tekme,” je na to temo pred dnevi dejala Lindsey Vonn. ”Res se sami odločamo za tveganje. A število poškodb je osupljivo. Strinjam s tistimi, ki so zahtevali, da položaj vrhunskih športnikov podrobneje proučimo, tako z vidika koledarja kot tudi urnika z večernimi programi,” pa je poudarila njena rojakinja Mikaela Shiffrin, ki po nedavnem padcu v Cortini d’Ampezzo prav tako še ni nared za tekmovanja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!