Tuji strokovnjaki SNL vidijo precej drugače kot SPINS

Nogomet 7. Jun 202216:07 > 17:04 0 komentarjev
Maksa Barišića ni v idealni enajsterici SPINS, medtem ko ga je CIES v njo uvrstil. FOTO: Uroš Skaza.

Nogometni observatorij mednarodnega centra za športne študije s sedežem v Švici (CIES) je izbral najboljše enajsterice nacionalnih evropskih tekmovanj, tudi slovenske prve lige. Ekipa sezone po njihovem izboru je precej drugačna od tiste, ki jo je pred dvema tednoma izbral Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS).

V enajsterici sezone 2021/22 Prve lige Telemach po izboru CIES je kar pet drugih nogometašev od enajsterice, ki so jo kot najboljšo imenovali pri SPINS.

Pri tem so mesto v njej našli tudi Mustafa Nukić (Olimpija), Lamine Colley (Koper), Antoine Makoumbou (Maribor), Gregor Sikošek (Maribor) in Ažbe Jug (Maribor), ki jih v izboru CIES ni.

Ta je namesto njih v ekipo sezone izbral Ajdina Mulalića (Domžale), Karla Bručića (Koper), Jana Repasa (Maribor), Marka Alvirja (Maribor) in Maksa Barišića (Koper).

Ob tem velja omeniti, da je enajsterica CIES izbrana na podlagi precej bolj analitičnih podatkov, kot so jo izbrali pri SPINS. V izboru slovenskega nogometnega sindikata, ki je potekal prek spletne aplikacije, so bili vključeni vsi nogometaši prve slovenske lige, več kot 800 nogometnih trenerjev, članov Zveze nogometnih trenerjev Slovenije (ZNTS), 12 športnih redakcij medijskih hiš in več kot 3600 navijačev.

Pri CIES so se medtem zanašali na podatke InStata, enega vodilnih podjetij v svetu športa, ki se ukvarja z nogometno statistiko in vključuje številne, tudi najmanjše podrobnosti. Pri CIES so ob tem ob učinku nogometašev upoštevali tudi dosežke njihovih klubov. Ocenite, čigav izbor je bolj merodajen.

Enajsterica sezone SNL po izboru CIES:

Ajdin Mulalić (Domžale); Martin Milec (Maribor), Nemanja Mitrović (Maribor), Žan Žužek (Koper), Karlo Bručić (Koper); Tomi Horvat (Mura), Jan Repas (Maribor), Marko Alvir (Maribor); Ognjen Mudrinski (Maribor), Kaheem Parris (Koper), Maks Barišić (Koper).

Enajsterica sezone SNL po izboru SPINS:

Ažbe Jug (Maribor); Nemanja Mitrović (Maribor), Žan Žužek (Koper), Martin Milec (Maribor), Gregor Sikošek (Maribor); Tomi Horvat (Mura), Kaheem Parris (Koper), Antoine Makoumbou (Maribor); Ognjen Mudrinski (Maribor), Lamin Colley (Koper), Mustafa Nukić (Olimpija).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!