Kup sprememb v PLT, čistka v Olimpiji se nadaljuje

Nogomet 6. Feb 202420:30 > 20:43 3 komentarji
FOTO: Aleš Fevžer.

Dogajanje v zimskem prestopnem roku v Prvi ligi Telemach je pestro. Iz Olimpije odhaja Pascal Juan Estrada, ki se seli v SCR Altach. Milan Tučić se vrača v Bravo, Žiga Laci pa v Muro.

Pascal Juan Estrada se pol leta pred iztekom pogodbe z Olimpijo seli v SCR Altach, ki bo zanj plačal odškodnino, so zapisali pri ljubljanskem klubu.

21-letnik bo kariero tako nadaljeval v domači Avstriji. Član zmajev je bil od julija 2022, ko je v Ljubljano prišel iz mladinskih selekcij angleškega Wolverhamptona. V letošnji sezoni Prve lige Telemach je osrednji branilec za Olimpijo zbral le en nastop oziroma zgolj šest minut.

Bravo pozdravil vrnitev

Milan Tučić bo že tretjič v svoji karieri zaigral za Bravo. Napadalec je mladinec ljubljanskega prvoligaša, za katerega je igral tudi v drugi polovici sezone 2020/21 kot posojen nogometaš belgijskega Leuvena.

Nazadnje je bil član japonskega Sappora, s katerim mu je 1. februarja potekla pogodba. Zdaj se vrača v slovensko prestolnico, podpisal je pogodbo do konca sezone 2024/25 z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono.

“V Bravu sem preživel veliko lepih trenutkov in vedno užival v nogometu. Nikoli ni težko, ko se vračaš v domače okolje,” je povedal ob vrnitvi.

Milan Tučić
Foto: Aleš Fevžer

Kadrovala je tudi Mura

Okrepila se je tudi Mura. V Mursko Soboto se vrača Žiga Laci. Enaindvajsetletnik je črno-bele zapustil februarja 2020, po štirih letih v Grčiji pri AEK-u pa se vrača domov. Leta 2022 je sicer pol leta kot posojen igralec nastopal za Koper.

“Izjemno vesel sem, da sem se lahko vrnil v Fazanerijo. Mura mi je v preteklosti dala ogromno, pomagala mi je uresničiti željo, da sem se preselil v tujino. Zdi se mi, da sem zdaj na vrsti jaz, da vrnem nekaj Muri, kar ji v preteklosti na igrišču še nisem mogel,” je povedal ob vrnitvi.

Gradišar uradno zapušča Rogaško

Slovenski napadalec Nejc Gradišar zapušča Prvo ligo Telemach. Iz Rogaške se seli v madžarski Fehervar. Čeprav je Rogaška zadevo nepričakovano hitro potrdila že v ponedeljek, je posel zaključen šele danes.

Nejc Gradišar se tudi uradno iz Slatine seli na Madžarsko, kjer bo oblekel dres Fehervarja, trenutno tretjeuvrščene ekipe tamkajšnjega prvenstva.

Črno-beli bodo za prestop slovenskega reprezentanta, ki je na letošnji januarski akciji v ZDA ob svojem debiju v dresu s Triglavom na prsih dosegel tudi reprezentančni prvenec, prejeli kar 400.000 evrov, ob tem se jim obetajo še odstotki od naslednje prodaje.

“Na Madžarskem lahko napredujem, liga je močnejša od slovenske. Pogledal sem nekaj tekem. Želim se dokazati in odigrati čim več tekem ter doseči čim več golov,” je ob podpisu pogodbe povedal Gradišar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje