Lionel Messi daleč pred Cristianom Ronaldom

Nogomet 6. Feb 202416:34 0 komentarjev
Lionel Messi
Foto: Guliverimage

Objavljen je nov seznam desetih igralcev, ki so v zadnjih 15 letih prejeli največ nagrad za najboljšega igralca tekme, in Lionel Messi je daleč pred vsemi na prvem mestu.

Na podlagi podatkov, ki so jih objavili pri ThePopFoot na omrežju X, je na tekmah petih najboljših evropskih lig – Anglije, Španije, Nemčije, Italije in Francije – Messi na 628 tekmah za Barcelono in PSG prejel neverjetnih 324 nagrad za najboljšega igralca tekme, kar pomeni, da je bil izbran za najboljšega igralca na igrišču na 51,6 odstotka tekem, na katerih je igral.

Po selitvi v ZDA, kjer igra za Inter Miami, ne bo mogel izboljšati te številke, vendar so že pretekli rezultati dovolj zgovorni, zakaj je osemkratni dobitnik zlate žoge in verjetno najboljši igralec vseh časov.

Njegov veliki tekmec Cristiano Ronaldo, ki je petkrat osvojil zlato žogo, na tem seznamu zaseda drugo mesto, vendar je ostal daleč za Argentinec, saj je na 612 tekmah za Manchester United, Real Madrid in Juventus osvojil 176 nagrad za najboljšega igralca tekme, kar je 28,8 odstotka na tekmo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!