V finalu bodo favorit, še pred tem pa jih čaka boj za obstanek (VIDEO)

Nogomet 26. Apr 20249:04 1 komentar

NK Rogaška je včeraj prišel do zgodovinskega uspeha. Varovanci Oskarja Drobneta so v Fazaneriji po 11-metrovkah v polfinalu Pokala Pivovarna Union izločili Muro in se uvrstili v finale, kjer jih čaka boj z drugoligašem, Gorico.

Tekma v Murski Soboti je bila polna drame in preobratov, za piko na i smo pospremili še podaljšek in tudi 11-metrovke. “Dobro, da smo se vrnili in nato povedli. Imeli smo priložnost, da bi zadeli za 3:1, a se je Mihelak izkazal s fantastično obrambo. Le minuto zatem je Mura izenačila. Nato nihče ni želel preveč tvegati. Na koncu smo imeli malce več športne sreče in mirnosti pri izvajanju 11-metrovk. Zelo veseli smo, da smo se uvrstili v finale,” je po tekmi razmišljal Drobne, ki je v slovenskem pokalu v finalu kot igralec slavil trikrat.

Ne glede na to, da bo nasprotnik v finalu drugoligaš iz Nove Gorice, Drobne pričakuje zahteven preskus proti nasprotniku, ki ga sam že vidi v Prvi ligi Telemach: “To bo absolutno težka tekma. Vedeti moramo, kdo bo v finalu absolutni favorit. To breme bomo morali prevzeti. Na drugi strani nas bo čakal krvoločen drugoligaš, ki napada prvo ligo in se bo vanjo skoraj zagotovo uvrstil. Čaka nas ena velika ovira. Danes nam omogoča trenutek veselja, finale pa bo povsem nekaj drugega.”

11-metrovke na tekmi NŠ Mura – NK Rogaška

Rogaško po pokalnem uspehu čaka boj za obstanek med slovensko elito. Zaradi izjemnih predstav v spomladanskem delu so črno-beli trenutno v položaju, ko mirno čakajo na zadnje kroge. Trenerja Rogaške trenutno skrbi le utrujenost, saj bo z varovanci znova na delu že v nedeljo popoldne: “Rad bi poudaril še to. Okrog polnoči se bomo odpravili na pot in prišli domov okrog tretje ure zjutraj. V nedeljo nas čaka nova pomembna tekma, ki smo jo že skušali prestaviti. To bomo poskusili še enkrat, saj nas v boju za obstanek čakajo še štiri težke tekme in ritem je zelo naporen. Neverjetno je, da imamo tekmo delegirano skoraj 48 ur po odigrani tekmi. Imeli smo dan manj za pripravo na polfinale in dan manj od njih, ki igrajo v ponedeljek. Upam, da se uspemo dogovoriti, saj tako širokega kadra nimamo.”

Da so skrbi morda odveč, je sicer po tekmi dejal Patrik Mijić, ki je prepričan, da imajo igralci v nogah še dovolj energije za tekme v boju za obstanek: “To vam je rekel? Zdaj ga bom držal za besedo (smeh).”

nogomet nk rogaška patrik mijić
Patrik Mijić je v spomladanskem delu sezone nezaustavljiv. Foto: Jure Banfi

“Vsako tekmo odigram, kot da je moja zadnja”

Patrik Mijić po zmagi v Fazaneriji

V Fazaneriji je v ekipi Rogaške znova zelo navdušil vroči Patrik Mijić, ki se je tokrat podpisal pod dva gola v rednem delu srečanja, nato pa še uspešno izvedel kazenski udarec v četrti seriji strelov. Ker je igral proti Muri, kjer se pred dvema letoma na preizkušnji ni uspel dokopati do pogodbe, nas je po tekmi zanimalo, če je bil zaradi tega še bolj motiviran? “Jaz sem na vsaki tekmi enako motiviran. Vsako odigram, kot da je moja zadnja. Mislim, da se to vidi na rezultatih in mojih dosežkih.”

Patrik Mijić o morebitni utrujenosti pred odločilnimi tekmami v Prvi ligi Telemach: “Po takšni tekmi bomo zagotovo utrujeni, a nimamo izgovorov. Pokazali smo, da smo prava ekipa in da imamo dovolj širine. Mislim, da si bomo čim prej skušali zagotoviti obstanek v ligi in da bomo za finale pripravljeni.”

Rogaška bo sploh prvič zaigrala v finalu, ekipa pa je imela na gostovanju v Fazaneriji veliko glasnih navijačev. Vse to je pomenilo, da je bilo slavje po zadnji obrambi Ajdina Mulalića še bolj nabito s čustvi: “Občutki so izjemni. Uvrstili smo se finale, kar je bil naš cilj. Muro smo dobro analizirali in menim, da smo zasluženo napredovali. Vsi igralci, od prvega do zadnjega, smo danes ‘umrli’ na igrišču. 120 minut težke borbe, ko smo zaostajali, se vrnili in pripravili rezultat ter nato vnovič prejeli zadetek. Nato smo bili pri 11-metrovkah zelo zbrani, Ajdin Mulalić pa se je izkazal z obrambami in uvrstili smo se v finale.”

Finale Pokala Pivovarna Union je na sporedu v petek, 24. maja, ob 20.30. Tekmo si boste lahko ogledali v ekskluzivnem prenosu na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje