V Mariboru zdaj ni čas za besede, štejejo le dejanja

Nogomet 11. Feb 20248:00 > 10:04 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Lahko Maribor v drugem delu sezone obrne rezultatsko krivuljo in se vrne v vrh slovenskega nogometa? V tem pogledu bo veliko odvisno od Arnela Jakupovića, ki se zdi pred nadaljevanjem sezone najbolje razpoložen posameznik štajerskega ponosa.

Vijolice cvetijo spomladi. To je že ponarodela izjava navijačev Maribora, ki pa je v tem zimskem premoru, resnici na ljubo, nismo pogosto slišali.

Težko namreč trdimo, da so štajerski ljubitelji nogometa trenutno pretirano optimistično glede perspektive Maribora v nadaljevanju sezone. Tudi po prihodu Anteja Šimundže ekipa iz mesta ob Dravi še ni našla recepta za dvig rezultatske krivulje, navijačev niso navdušile niti pripravljalne tekme, kjer je bila največja težava Mariborčanov ta, da je močno šepala realizacija.

Eden tistih, ki pa je to zimo izstopal iz sivega povprečja, je bil Arnel Jakupović. Avstrijec je bil pravzaprav edini mariborski strelec na pripravah v Beleku, ko je trikrat stresel mrežo uzbekistanskega Termeza. Status enega najpomembnejših posameznikov moštva si želi Jakupović zdaj potrditi tudi v prvenstvu.

“Vsaka tekma je novo dokazovanje. Mesto v ekipi si zagotoviš samo z dobrim delom na treningih. Mislim, da smo v celoti oddelali dobre priprave, sam pa sem bil za delo nagrajen z goli. Ponavlja se slika začetka sezone, žal pa so se potem stvari malce drugače odvile. Kar je bilo, je bilo, zdaj moramo biti osredotočeni na drugi del sezone,” poudarja mariborski napadalec.

Arnel Jakupović naj bi bil glavni mariborski adut v konici napada. Foto: Aleš Fevžer

Ne živi se od besed, ampak od tega, kar daješ na igrišču

Maribor mora igrati bolje, kot je igral jeseni. A ključno vprašanje je, kako to doseči. Jakupović poudarja, da nima smisla preveč pametovati, ampak bo kmalu čas za pravo dokazovanje.

“Maribor je največji klub v Sloveniji in ne zasluži si, da je tu, kjer je. Naloga nas nogometašev pa je, da klub vrnemo tja, kjer mu je mesto. Ne govorim rad, od besed se ne živi. Svoje moramo pokazati na terenu in se znova dokazati navijačem,” trezno razmišlja mariborski napadalec.

Gol Jakupovića z začetka sezone proti Radomljam

Naloga igralca je, da izpolnjuje to, kar zahteva trener

Jakupovićeva jesen je bila polna izzivov. Začel je sanjsko in na prvih dveh tekmah dosegel štiri zadetke, nato pa se je njegova forma malce ustavila. Sledila je še poškodba, nato pa se je v zaključku jeseni vrnil z goloma proti Kopru in Olimpiji.

“To je nogomet, čez noč se lahko zgodi marsikaj. Takšen je naš posel. Dobro smo začeli, zabijal sem gole, nato pa moja poškodba, slabši rezultati, zamenjali smo trenerja … Potrebovali smo čas, da spoznamo Anteja Šimundžo in njegove zahteve. Namenil mi je mesto na levem krilu, kar pa trener želi od tebe, to mu moraš dati. Zdaj se bolje poznamo in vsi že komaj čakamo, da se prvenstvo nadaljuje,” poudarja Jakupović.

Drugi večni derbi sezone je nakazal, da bi se Maribor morda v nadaljevanju sezone lahko prebudil. Foto: Jure Banfi

Nivo Maribora je še vedno visok

Ko je govora o dogajanju v NK Maribor, smo to zimo veliko razmišljali tudi o kadrovski selekciji, ki jo je napovedal in izvedel trener Ante Šimundža. Arnel Jakupović očitno ustreza njegovim kriterijem in si je izboril pomembno mesto v ekipi. To pa v štajerskem ponosu vselej pomeni oziroma naj bi pomenilo veliko odgovornost.

“Sam si ne nalagam pritiska. Igrati za Maribor je privilegij in čast, vsako priložnost želim maksimalno izkoristiti. Dajem vse od sebe in si želim v prvi vrsti izboriti svoje mesto v ekipi. To nikjer ni enostavno, še posebej pa ne v Mariboru. Konkurenca je tukaj vedno huda in če že en sam trening nisi na pravem nivoju, se to opazi. Takšen je pač nivo tega kluba. Vsi čakajo priložnost, da se dokažejo,” poudarja Avstrijec.

Maribor lovi konkurente na prvenstveni lestvici, za vzpon po razpredelnici pa bo potrebno zmagovati v nizu. Foto: Aleš Fevžer

Cilj na tekmi z Aluminijem je jasen

Ko je govora o konkretnih ciljih Mariborčanov v drugem delu sezone, vijolice v napovedih za zdaj ostajajo precej zadržane.

“Ne želim preveč gledati proti koncu sezone. Fokus je na vsaki naslednji tekmi, vsako želimo zmagati. Prezgodaj je govoriti, kdo se bo boril za prvaka, če si v glavi že pri koncu sezone, potem nekaj delaš narobe. Naslednja tekma bo najbolj pomembna. In tako naprej. Proti Aluminiju pa zagotovo šteje samo zmaga,” pogovor zaključuje mariborski napadalec.

Tekmo med Mariborom in Aluminijem si boste lahko danes od 17.30 naprej v živo ogledali na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!