Takojšen spodrsljaj prvakov. “Največja ovira smo sami sebi, nagradil nas je bog”

Nogomet 10. Feb 202417:52 1 komentar
Zoranu Zeljkoviću po tekmi ni bilo do smeha. FOTO: Aleš Fevžer.

Trener branilke naslova Olimpije Zoran Zeljković po prvi tekmi v letošnjem letu ni mogel biti zadovoljen. Proti zadnjeuvrščeni Rogaški se je v praznih Stožicah pred porazom rešil z golom za remi z 2:2 v zadnji minuti.

“Sigurno smo nezadovoljni, ampak sem fante vseeno pohvalil, ker se nismo predali. Verjeli smo do zadnje minute, da lahko obrnemo rezultat. Na koncu smo izenačili. Ponavljam, ko ne moreš zmagati, skušaj ne izgubiti. To je bila danes ob veliko slabih stvareh naša edina svetla točka,” je po tekmi, v kateri je Rogaška v Stožicah ob polčasu vodila z 2:0, Olimpija pa je do točke prišla v zadnjih 15 minutah z enajstmetrovko in golom v sodnikovem dodatku, najprej povedal njen trener Zoran Zeljković.

V Stožicah, kamor je ob Green Dragons, organizirani domači navijaški skupini, ki v dobrem in slabem vedno pridejo v velikem številu, prišla le še peščica gledalcev, je bila osrednja tema pogovorov ob nepričakovanem rezultatu spet tudi slaba zelenica. Toda trener Olimpije o njej ni želel razpredati preveč.

“Največja ovira smo bili sami sebi. Zelo slabo smo vstopili na v tekmo, potem svoje zraven doda še igrišče. Bog nam je pomagal z dežjem, potem je bila žoga hitrejša in je bilo lažje,” je povedal 43-letni Ljubljančan, ki je pozimi ostal brez dveh najboljših strelcev iz prvega dela sezone. Oba sta bila postavljena na stranski tir.

Rui Pedro, ki ni želel podaljšati pogodbe, je medtem že odšel v Turčijo. Ljubljenec navijačev Mustafa Nukić, čigar ime so med tekmo nekajkrat vzklikali navijači s tribun, je bil žrtev klubske politike.

“Vse je jasno. Vse je jasno, tako da … Novi igralci potrebujejo čas. Verjamem pa, da bomo dolgoročno boljši,” je Zeljković odgovoril, ko smo ga povprašali, koliko se je na tekmi proti Rogaški poznala njuna odsotnost, in bil redkobeseden tudi ob vprašanju, ali lahko v zadnjih dneh zimskega prestopnega roka (v Sloveniji traja do 15. februarja), Olimpija pripelje kakšnega novega napadalca. “To je bolj vprašanje za direktorja,” je dejal.

V prvenstvu je na klopi Olimpije v 9 tekmah zbral 5 zmag, 3 remije in 1 poraz. FOTO: Aleš Fevžer.

O čem je po tekmi še govoril Zoran Zeljković:

O tem, da je bila Olimpija do zadnjih trenutkov na robu poraza:

“Naš načrt je vedno, da čim prej zabijemo gol. Ob polčasu sem fantom dejal, da se moramo najprej pomiriti. Bili smo živčni, to se je videlo tudi na igrišču. Naredili smo ogromno nekih napak. Malo smo imeli tudi smole pri prvem prejetem golu, potem je bilo vse veliko težje. Vedeli smo, kako bo nasprotnik igral, ampak se na žalost nismo odzvali tako, kot bi se morali.”

O tem, kako so se pripravili na Rogaško:

“Tako kot na vsako drugo tekmo. Osredotočeni smo bili predvsem nase. Nas se vpraša največ. Dve točki smo izgubili predvsem zaradi nas, ne zaradi Rogaške. Morda zveni prepotentno, ampak jaz sem prepričan v to, kar govorim. Vem, česa so moji fantje sposobni. To, kar so pokazali danes, je bilo premalo. Me pa nekatere stvari v našem nogometu žalostijo. Naredimo deset menjav, sodnik pa pokaže tri minute dodatka. Jaz česa takega še nisem videl. Ampak okej … Kot sem rekel, sami sebi smo največji nasprotnik.”

O tem, ali Olimpija še lahko ujame Celje:

“Pred začetkom drugega dela sezone je bilo v igri 51 točk. Že prej smo bili v situaciji, ko ne odločamo sami o sebi, zato fantom vedno govorim, da se moramo osredotočiti predvsem nase. Moramo iti iz tekme v tekmo, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo.”

O glavnem razlogu za živčnost:

“Igrali smo napačno. Nasprotnik je pobral veliko drugih žog, premalo smo obračali strani. V določenih momentih smo bili premalo konkretni. Imeli smo par priložnosti za predložke, pa smo se odločili drugače. Ogromno stvari je bilo narobe. Pričakoval sem zelo težak začetek. Očitno se bo treba vrniti na osnove. Težko je vedno zabiti tri gole. Prejeli smo dva zadetka s strani zadnjeuvrščene ekipe. Te stvari je treba popraviti.”

O tem, ali je več pričakoval od svojih napadalcev:

“Več sem pričakoval tudi od svojih branilcev. To sem jim povedal že ob polčasu. Njihov napadalec je zadržal vse žoge. V drugem polčasu je bilo obratno, dosti bolje, ampak za zmago na žalost prepozno.”

O igri in pripravljenosti Antonia Marina:

“Odvisno je tudi od tekme, nasprotnika … Mislim, da ima nekaj več. Verjamem, da bo dolgoročno okrepitev za nas.”

Vsi zadetki s tekme Olimpija – Rogaška (2:2):

Avtogol Ahmeta Muhamedbegovića za vodstvo Rogaške z 1:0:

Gol Patrika Mijića za vodstvo Rogaške z 2:0:

Gol Timija Maxa Elšnika z enajstmetrovke za 1:2:

Gol Marka Bresta za 2:2:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje