Zakaj bi želel iz Celja, če bo tu napadel ligo prvakov?

Nogomet 10. Feb 202418:00 1 komentar
David Zec. Foto: Jure Banfi

Pred nadaljevanjem sezone smo se pogovarjali z Davidom Zecem, branilcem Celja, ki je v zadnjem letu postal eden najboljših posameznikov Prve lige Telemach.

V drugi del sezone vstopajo kot absolutni favoriti za naslov. In od tega niti malo ne bežijo.

A slovenska nogometna realnost ima svoje specifike in vnaprej določati, komu se bo maja najbolj prešerno smejalo, bi bilo vsekakor preuranjeno. Da Celje čaka še veliko dela, preden bodo lahko grofje slavili veliko zmago, poudarja tudi branilec grofov David Zec.

“Zaradi te prednosti bo po eni strani lažje, po drugi ne. Po treh, štirih krogih bo že marsikaj jasno. Če bomo začeli, kot je treba in dobili uvodne tekme, bo marsikaj lažje. Dober start v drugi del sezone bo zelo pomemben in od tega, kako se bodo razpletle te prve tekme, bo marsikaj odvisno,” je prepričan Zec.

David Zec je nesporen steber celjske obrambe. Foto: Aleš Fevžer

Tudi njegovo kariero je zaznamoval Albert Riera

24-letnik je sicer v zadnjih sezonah, odkar se je v Slovenijo vrnil po epizodi v lizbonski Benfici, močno napredoval. V koledarskem letu 2023 je bil bržkone najboljši osrednji branilec Prve lige Telemach, potrditev tega je bil tudi reprezentančni vpoklic v času kvalifikacij za Euro 2024 in potem še sijajna predstava v majici z državnim grbom na januarski tekmi proti ZDA.

“Bil sem zadovoljen s svojo predstav proti ZDA, najbolj pomembno pa je bilo, da smo zmagali. Ko sem se vrnil iz Benfice v Slovenijo, sem se nekaj časa še lovil. Potem pa bi izpostavil obdobje pri Albertu Rieri, ko sem dobil dodatno samozavest, da si upam več igrati in tudi narediti kakšno napako. Stvari gredo navzgor, a želim si še dodatno napredovati,” poudarja celjski branilec, ki na vprašanje, v kolikšni meri upa na mesto v slovenski reprezentanci za Euro 2024, politično korektno odgovarja: “Odločitev je selektorjeva.”

Počasi se David Zec uveljavlja tudi na reprezentančnem nivoju. Foto: Aleš Fevžer

Glede na to, da Celje cilja na ligo prvakov, se mu v tujino ne mudi

Ko nogometaš v Prvi ligi Telemach začne opozarjati nase, je nadaljevanje njegove poti nekako jasno začrtano. Ko pride klic tujine, se preseli izven meja Slovenije in se dokazuje na višjem nivoju. Se bo to kmalu potrdilo tudi na primeru Davida Zeca?

“Sam ne vem, da bi se že to zimo dogajalo kaj konkretnega, morda pa je poletje res idealno obdobje za menjavo okolja. Jasno, najslajše bi bilo z državnim naslovom. No, glede na to, da predsednik in športni direktor napovedujeta, da želita v nekaj letih Celje pripeljati v ligo prvakov. Če bo imel klub tako visoke ambicije, potem se nogometašem nikamor ne bo mudilo,” pogovor zaključuje David Zec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje