Zeljković pred tekmo sezone v Celje pošilja jasno sporočilo

Nogomet 25. Feb 20248:00 0 komentarjev
nogomet prva liga telemach nk olimpija zoran zeljković
Foto: Aleš Fevžer

Olimpija je v Kidričevem navdušila z izjemno predstavo in pred tekmo sezone v Celje poslala jasno sporočilo. Zorana Zeljkovića veseli čvrsta obramba, hkrati pa izpostavlja tudi vsestranskost v zvezni vrsti in dvig forme napadalcev.

44-letni Zeljković je v soboto zvečer v Kidričevem v vlogi trenerja v tretjem poskusu vpisal sploh prvo zmago v Prvi ligi Telemach. Ta je bila izredno zanesljiva, vse do konca se je zdelo, da bi lahko bila celo višja. “Veseli me, da smo bili mi bližje petemu goli kot oni prvemu. Veliko menjav, veliko rotacij, naša podoba pa je ostala takšna, kot si želimo. To je zelo pomembno za nadaljevanje sezone,” je takoj po tekmi razmišljal Zeljković.

Po razočaranju na uvodni tekmi v spomladanskem delu v Stožicah proti Rogaški (2:2) se je Olimpija dvignila. V tednu dni je vpisala tri zmage, zadnji dve tekmi pa končala z ničlo v obrambi. Predvsem ta podatek najbolj veseli trenerja aktualnega prvaka: “Ko ne prejmeš gola, je vse lažje. Na prvi tekmi smo doma prejeli dva. Vedno ponavljam, da moramo izhajati iz čvrste obrambe. Težko je vedno dati veliko golov. Želim si, da je včasih tudi 1:0 dovolj. Vedno je potrebno vse narediti, da ne dobimo gola. Olimpija mora igrati tudi napadalno in vedno bo. Obramba pa je osnova.”

nogomet prva liga telemach nk olimpija timi max elšnik
Kapetan Olimpije se je v Kidričevem izkazal z reprezentančno formo. Foto: Aleš Fevžer

“Širina kadra je zelo pomembna in vsak dober klub jo ima”

Zaradi zgoščenega ritma tekem in težav s kartoni je Zeljković znova opravil nekaj zamenjav, rezultat v Kidričevem pa mu je omogočil tudi hitre menjave na tekmi. Pri vseh potezah se je že oziral na sobotni derbi s Celjem, ki ga v Ljubljani označujejo za tekmo sezone. “Na derbiju ne velja, kaj si naredil pred tem. Odloča le tisti trenutek. Dobro vemo, kaj hočemo. Vemo, da moramo naslednjo tekmo dobiti. Neodločen izid za nas ni dovolj. Na tej tekmi bomo na igrišču spet pustili srce. Zavedamo se pomena treh točk. Ohranjajo tudi upanje za kaj več. Moramo se dobro spočiti. Dva dni smo prosti, nato pa bomo vse naredili za željen uspeh.”

Na tekmi z Aluminijem se je z dvema goloma in asistenco izkazal kapetan Timi Max Elšnik, dobro formo sta potrdila tudi Marko Brest in Raul Florucz. “Olimpija ima raznolikost. Dober klub nikoli ne sme biti odvisen le od enega igralca. Ta Olimpija lahko brez vseh, vključno z mano. Vedno mora biti na prvem mestu klub. Širina kadra je zelo pomembna in vsak dober klub jo ima,” je o širini kadra povedal Zeljković.

Pred Olimpijo so zdaj ključni tedni. V marcu se bodo zmaji v Prvi ligi Telemach srečali s Celjem, Muro, Mariborom, Bravom in Koprom, slednji bo nasprotnik Olimpije tudi v Pokalu Pivovarna Union. Kako na najtežji mesec sezone gleda Zeljković? “Pred nami so zelo pomembne in težke tekme. Nasprotniki z več kvalitete. Ampak v naši ligi se je že večkrat pokazalo, da te lahkomiselnost hitro kaznuje. Mi moramo iti iz tekme v tekmo. Tako smo tudi dogovorjeni. Nismo odvisni od sebe, vsekakor pa je sobotna tekma za nas tekma sezone.”

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!