Prvi gol v dresu Olimpije je bil za prvorojenko

Konferenčna liga 29. Jul 202212:02 > 12:09 1 komentar
Aljaža Krefla Albert Riera vidi kot potencialnega slovenskega reprezentanta.

Aljaž Krefl je včeraj dosegel prvi gol za Olimpijo in ga posvetil prvorojenki, ki jo je dobil prejšnji teden. Za popoln večer je manjkalo le napredovanje, brez katerega so Ljubljančani ostali po streljanju enajstmetrovk.

“Zelo smo razočarani. Ves trud je bil zaman,” je po tekmi naprej povedal razočarani Aljaž Krefl, ki pa je bil s prikazanim na igrišču, tako kot več ali manj vsi, zadovoljen.

“Ponosni smo na to, kar smo pokazali. Želeli smo nadoknaditi zaostanek dveh zadetkov in smo tudi ga. Škoda, da nismo zadeli še tretjič in odločili zmagovalca, a nam na žalost ni uspelo,” je nadaljeval 28-letni levi bočni branilec.

“Na koncu smo imeli nekaj nesreče pri enajstmetrovkah in na žalost izpadli. Romuni so imeli več sreče, zabili več golov in napredovali. Smo pa odigrali odlično tekmo,” je še dodal nogometaš, ki je po sijajni podaji kapetana Timija Maxa Elšnika v 70. minuti zaključil akcijo tekme in zadel za vodstvo Olimpije z 2:0. Prednost Sepsija iz Romunije (1:3) je bila takrat izničena.

“Gol je bil plod res lepe akcije. Elšnik je fantastično podal, jaz sem pravočasno stekel in zadel,” je povedal Krefl, ki je v Olimpijo prišel že pred sedmimi leti, a se vmes vseskozi selil. Februarja letos se je vrnil in zdaj, v šele 32. nastopu v zelenem dresu prišel do prvega gola za Olimpijo.

“Zadetek posvečam moji prvorojenki in partnerki,” je spomnil na lep dogodek, ki se mu je zgodil prejšnji teden. Prvič v življenju je postal očka. Čestitke!

Razlogov za neučinkovitost je več

Čestitke so si nogometaši Olimpije po tekmi prislužili tudi za prikazano na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti Sepsiju, kar pa je bilo vseeno premalo. Zmaji se po štirih tekmah poslavljajo od Evrope. Tudi zaradi neučinkovitosti v napadu.

Veselje po prvem zadetku v dresu Olimpije.

“Razlogov za neučinkovitost je več. Utrujenost, mogoče pomanjkanje zbranosti, malo nesreče. Situacije za zadetek smo si pripravljali tudi danes, a nam enostavno ni steklo, da bi zabili še kak gol,” je izkušeni slovenski nogometaš, ki je na igrišče prišel le nekaj minut, preden je dosegel gol, povedal o tem.

Ko bo steklo, bo super

“Verjamemo, da bo, ko nam bo steklo, veliko bolje. Da bo to potem super. Na žalost se nam danes še ni. Nismo zabili še kak gol. Verjamem pa, da bo kmalu drugače, bolje. Smo razočarani. To tekmo bi morali odločiti v svojo korist, zabiti še kak gol, ampak zdaj je, kar je. Lahko smo ponosni in zadovoljni s tem, kar smo pokazali,” je napovedal Krefl, ki ga že v nedeljo čaka nov izziv.

V prvenstvu, v katerem je Olimpija po dveh zmagah v prvih dveh krogih na vrhu, bo v Stožicah gostoval Bravo. Krefl je bil pri zmagah nad Muro in sežanskim Taborom v začetni enajsterici. Tam ga lahko pričakujemo tudi tokrat, saj se je njegov konkurent, Portugalec David Sualehe, proti Romunom poškodoval.

Dogajanje na tekmi med Olimpijo in Sepsijem:

Enajstmetrovke:

Gol Aljaža Krefla za 2:0:

Gol Maria Kvesića za 1:0:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje