PSG je obupal, zelena luč za nogometni posel poletja

Ligue 1 22. Jul 20237:21 0 komentarjev
Kylian Mbappe
Foto: Profimedia

Kylian Mbappe je dosegel svoje. Eden največjih zvezdnikov svetovnega nogometa odšteva dneve, ki jih bo preživel v dresu Paris Saint Germaina. 24-letnik je namreč od včeraj tudi uradno na voljo za zainteresirane kupce. Zavrnil je celo milijardo evrov vredno ponudbo, ki so mu jo pripravili katarski lastniki Parižanov.

Vrsto let je bil Kylian Mbappe simbol nogometnega Pariza. Leta 2017 se je v vrste PSG-ja kot najstnik preselil iz Monaca, posel je bil vreden vrtoglavih 180 milijonov evrov. V francoski prestolnici je 24-letnik zaigral z zvezdniki svetovnega formata, kakršna sta Lionel Messi in Neymar, a ostal brez klubskega svetega grala v svetu nogometa – lige prvakov.

To želi Mbappe zdaj spremeniti. Leto dni pred iztekom pogodbe s Paris Saint Germainom se njegova pot v Parizu zaključuje. S tem, ko ni želel podpisati nove pogodbe, je francoski reprezentant močno razjezil katarske lastnike PSG-ja, ki pa so vseeno v teh dneh pripravili nemoralno ponudbo, s katero so ga vendarle želeli zadržati v svojih vrstah. Mbappe je v podpis prejel desetletno pogodbo vredno več kot milijardo evrov.

Foto: profimedia

Vse je pripravljeno za odhod v Madrid

A tudi to je očitno odločeni super zvezdnik zavrnil. Francoske medije so namreč preplavile informacije o tem, da je PSG zainteresirane klube obvestil o tem, da so odslej pripravljeni poslušati ponudbe o prestopu Kyliana Mbappeja. Francozi so sicer prepričani, da je svetovni prvak iz leta 2018 že dogovorjen za prestop v madridski Real, po koncu sezone pa bi lahko na Santiago Bernabeu odšel celo kot prost nogometaš.

Mostovi med Mbappejem in PSG-jem so tako povsem porušeni. Medtem ko se ekipa podaja na pripravljalno turnejo po Japonskem in Koreji, bo 24-letnik ostal doma in ne bo več del ekipe. Vse je torej nared za najbolj odmeven posel letošnjega evropskega nogometnega poletja, po Lionelu Messiju pa bodo Parižani pred sezono 2023/2024 ostali brez dveh od treh velikih zvezdnikov. Ostaja (za zdaj) le še Neymar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!