Razkrite številke nemoralne pogodbe Kyliana Mbappeja

Nogomet 24. Okt 20228:491 komentar
Foto: Profimedia

Francoski časnik Le Parisien je v nedeljo razkril še več podrobnosti megalomanske pogodbe, ki jo je minulo poletje podpisal Kylian Mbappe. Po njihovih virih gre celo za najvišjo pogodbo v zgodovini športa.

Pogodba francoskega nogometnega superzvezdnika, ki ga je vso lansko sezono neumorno in neuspešno lovil Real Madrid, še naprej buri duhove. Dobro obveščeni pariški časnik Le Parisien je razkril, da bo Kylian Mbappe, če bo odslužil vsa tri leta nove pogodbe, zaslužil težko predstavljivih 630 milijonov evrov bruto.

Pogodba je sestavljena iz treh delov. Bonusa za podpis v višini kar 180 milijonov evrov, letne plače, ki znaša 70 milijonov na sezono in treh bonusov, ki so mu izplačani za vsako leto služenja pogodbe. Če leta 2023 ne zapusti PSG-ja, bo prejel 70 milijonov, če ostane zvest v 2024 še dodatnih 80 in če ostane tudi leta 2025, še 90 milijonov evrov.

Večkratnik zaslužka Cristiana Ronalda

Tako je presegel celo megalomansko štiriletno pogodbo Lionela Messija z Barcelono, njegovo zadnjo pred odhodom, vredno 555 milijonov evrov. Mbappe bi lahko v treh sezonah zaslužil celo precej več, kot sta vredni dve najdražji pogodbi, ki ju je v svoji karieri podpisal Cristiano Ronaldo. Tako zadnja petletna z Realom kot štiriletna z Juventusom sta vredni 220 milijonov evrov. Vsi zneski so bruto vrednosti.

Le Parisien velja za medij, ki je najbližje Paris Saint-Germainu. Da so točne številke pricurljale v javnost prav v tem času, niti ni takšno presenečenje, potem ko je pred dnevi Mbappe izrazil veliko nezadovoljstvo nad igralnim položajem, ki mu ga namenja Christophe Galtier. Prav tako naj bi 23-letni napadalec dejal, da se počuti v nasprotju z usmeritvijo kluba tako na igrišču kot tudi zunaj nogometnih zelenic.

Nova saga v razvoju:

Na lestvici desetih najdražjih pogodb, ki so jih v vseh zgodovini podpisovali športniki, sta sicer na vrhu prav Mbappe in Messi, sledi osem športnikov, ki si kruh služi v ZDA, od tega je kar pet predstavnikov bejzbol lige MLB, a velja dodati, da so vse pogodbe vsaj desetletne.

Komentari

Vaš komentar