Razočarani Courtois: Več ne moreš storiti

Nogomet 18. Okt 202222:14
Thibaut Courtois
Thibaut Courtois meni, da bi moral biti višje na lestvici. Foto: Profimedia

Vratar Reala Thibaut Courtois je bil v ponedeljek v Parizu zasluženo okronan za najboljšega vratarja minule sezone, vseeno pa je imel Belgijec kisel nasmešek.

Belgijski čuvaj mreže je z Realom v minuli sezoni skoraj vse, kar se je osvojiti dalo, a je odlični vratar v generalni razvrstitvi boja za zlato žogo osvojil le sedmo mesto.

“Ne trdim, da bi moral sam osvojiti zlato žogo, a nisem niti med prvimi tremi, čeprav sem vratar, ki je osvojil špansko prvenstvo in Ligo prvakov,” je v pogovoru za španski časnik Marco potarnal Courtois.

Vesel za Benzemaja, a …

Belgijec je mnenja, da kot vratar te nagrade praktično ne moreš osvojiti. “Zelo sem vesel za Karima Benzemaja, a očitno je dajanje zadetkov več vredno, kot jih preprečiti. Ko sem videl, da se glasuje po tej logiki, sem vedel, da nimam možnosti za zmago. Kot vratar nimaš možnosti za to nagrado, saj menim, da težko na tem položaju pokažeš kaj več, kot sem sam v minuli sezoni,” je še dodal razočarani belgijski reprezentant, ki se vrača po poškodbi.

Thibaut Courtois
Foto: Profimedia

Real šele tretja najboljša ekipa

Za Courtoisa pa sedmo mesto ni bil edini šok, vsi so izbuljili oči, ko je nagrado za najboljšo ekipo sezone prejel Manchester City, Real pa je bil šele tretji. Pred njim je v bizarni odločitvi France Footballa končal tudi Liverpool.

Komentari

Vaš komentar