Real identificiral dolgoročno zamenjavo za Luko Modrića

La liga 1. Nov 202217:30
Foto: Profimedia

Če gre verjeti poročanju španske Marce, ki je vir blizu Real Madrida, so galaktiki že identificirali dolgoročno zamenjavo za zimzelenega Luko Modrića. Želijo si angleškega vezista iz nemške Bundeslige.

Na vrhu seznama želja Real Madrida naj bi se znašla naslednja senzacija iz vrst Borussie iz Dortmunda. V sezoni po odhodu Erlinga Haalanda je v znamenitem črno-rumenem dresu zablestel komaj 19-letni Anglež Jude Bellingham in postal želja številnih največjih evropskih klubov.

V osrednjega vezista iz Birminghama so Nemci pred dobrima dvema letoma, tik po njegovem 17. rojstnem dnevu, vložili kar 25 milijonov evrov. Investicija se jim bo v prihodnje ne le povrnila, temveč si lahko Borussia obeta zaslužek, ki bo večkratnik vložka. Kot je že pred časom poročal The Athletic in zdaj še Bild ter Marca, se cena za tega mladeniča vrti pri vrtoglavih 150 milijonih evrov.

Bellingham bo naslednji po Haalandu, ki bo napolnil klubsko blagajno. Foto: AP Photo/Martin Meissner via Guliver

Po Haalandu postal prvo ime Borussie

To sezono je Bellingham za BVB v vseh tekmovanjih zbral 19 nastopov in dosegel devet golov ter dodal še dve asistenci. Prav tako je že kot najstnik postal tudi standarden član angleške reprezentance in je za tri leve vpisal že 17 nastopov.

Lov na Bellinghama bo sicer še zahtevnejši od tistega na Haalanda. Norvežan je imel v pogodbi klavzulo, ki je določala zgornjo mejo odškodnine, ki jo mora zanj odšteti klub, medtem ko bo ceno Angležu določala Borussia. Prav tako naj bi se zanj ogreli vsaj štirje velikani, poleg Reala še Manchester City, Chelsea in Liverpool.

Beli balet bi si z Bellinghamom zagotovil še tretjega vezista prihodnosti, potem ko sta se na Santiago Bernabeu pred njim preselila že talentirana Eduardo Camavinga in Aurelien Tchouameni. Nasledniki naveze Luka Modrić-Toni Kroos-Casemiro bi bili tako več ali manj določeni.

Izjemni vezist ima sicer pogodbo z Borussio sklenjeno vse do poletja 2025, s čimer ima nemški klub v rokah vse vzvode, da prihodnje poletje, če mu seveda dovoli odhod, zanj iztrži megalomansko odškodnino.

Komentari

Vaš komentar