Ob 20:45 na SK 1: Oranje gostijo svetovne prvake

Dean Mouhtaropoulos Getty Images Sport

Petkov program Lige narodov bo v največji meri zaznamoval obračun Nizozemske in Francije, ki ga od 20:45 naprej spremljajte v živo na SK 1. Ob 23:15 na enki sledi posnetek srečanja med Slovenijo in Norveško.

Medtem ko Nizozemce v ponedeljek čaka še zahteven obračun proti Nemčiji, Francoze v tokratnem reprezentančnem oknu v okviru Lige narodov čaka samo gostovanje v Rotterdamu na De Kuipu. Prvi obračun na Stade de Francu so aktualni svetovni prvaki dobili z 2:1, ko je odločilni zadetek dosegel Olivier Giroud.

Francozi so nato z enakim izidom na kolena spravili še Nemce, oranje pa so elf v Amsterdamu ponižale s kar 3:0 in poskrbele za veliko mero dodatnega optimizma pri svojih navijačih. Kako visoko bi Nizozemci lahko posegli v Ligi narodov, bo jasno že po današnjem obračunu s četo Didierja Deschampsa, ki tudi po zmagi na mundialu igra odlično.

Na SK 3 ob 20:45 prenašamo srečanje med Lihtenštajnom in Makedonijo, na SK 4 se bosta merila tekmeca Slovenije, Ciper in Bolgarija, na SK HD pa lahko uživate v obračunu Walesa in Danske.