Koordinate naravnane: V polno Šporar, Bezjak in Bohar

Reprezentance 17. Feb 201919:50 > 20:30
Getty Images

Minuli konec tedna so se na evropskih nogometnih zelenicah med strelce vpisali trije slovenski nogometaši, dva stalna in en občasni reprezentant.

 Ker pri Jagielloniji iz Bialystoka z učinkom Bezjaka niso bili najbolj zadovoljni, je napadalec odšel na Ciper k tamkajšnjemu večkratnemu prvaku. Včeraj je debitiral v rumeno-modrem in domačo publiko navdušil na derbiju proti AEL-u izu Larnake.

Gostje so z dvema goloma povedli 0:2 in vse je kazalo, da bodo iz Nikozije odšli s polnim izplenom, a se Korošec s takšnim razpletom ni strinjal. V razmaku dveh minut je zadel dvakrat in poskrbel za delitev točk ter ohranitev prvega mesta na lestvici. Zadetka si lahko ogledate na 3:45 in 4:17.

V derbiju vrha slovaške Fortuna lige je v polno meril Andraž Šporar. Njegov Slovan iz Bratislave se je na gostovanju pomeril proti Dunajski Stredi in z zmago pobegnil na 11 točk prednosti. Ljubljančan je izkoristil enajstmetrovko, ki jo je gostom sodnik dosodil po igranju z roko. Zadetek si lahko ogledate na 3:50.

Na listo strelcev se je vpisala tudi nekdanja “vijolica”, Damjan Bohar. Vezist je v polno meril na tekmi poljske Ekstraklase, na kateri je njegov Lubin v derbiju s 3:0 ugnal Miedz Legnico,  s čimer si je ekipa občasnega reprezentanta izboljšala možnosti, da po delitvi lige na dva dela igra v “zgornjem domu”.