U21: Slovenci izgubili proti Srbiji

Reprezentance 11. Okt 201618:53 > 18:55
NZS

Mlada reprezentanca Slovenije je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2017 na Poljskem sklenila s porazom. Na tekmi zadnjega kroga so bili s 3:1 boljši Srbi.

NZS

 Izbranci Primoža Glihe so tekmovanje v 2. skupini končali na 3. mestu. Za Italijani, ki so kvalifikacije končali na prvem mestu, so naši fantje zaostali za 9 točk, na drugem mestu pa so Srbi, ki so zbrali točko manj kot mladi Azzurri.

Vse tri gole za Srbijo je dal kapetan Uroš Djurdjević. Gole za hat-trick je zabil v 8., 25. in 86. minuti, gol za Slovenijo pa je v 19. minuti dal Mitja Lotrič.

Naši fantje so kljub temu, da tekma za njih ni odločala o ničemer, odigrali dobro tekmo in so bili nevarni. V določenih trenutkih tekme so bili preagresivni.

Po izenačujočem zadetku Lotriča v 19. minuti, so Srbi hitro zadeli za 2:1. Naši so imeli tri priložnosti za izenačenje. Dve je zapravil Petar Stojanovič, eno pa Luka Zahovič. Pet minut pred koncem je tekmo s tretjim golom odločil Djurdjević, ki mu je najprej Sorčan ubranil strel enajstmetrovko, a je bil Srb prvi pri odbiti žogi in zabil svoj tretji gol.

Če bi Italijani na tekmi proti Litvi izgubili, bi se Srbi na prvenstvo uvrstili neposredno. V dodatnih kvalifikacijah se lahko srečajo s Španijo, Avstrijo ali Norveško.

Rezultati:

Ciper – Nizozemska 1:4
Anglija – BiH 5:0
Kazahstan – Norveška 0:3
Turčija – Slovaška 1:1
Armenija – Wales 1:3
Bolgarija – Romunija 2:0
Litva – Italija 0:0
Srbija – Slovenija 3:1

18:00
Avstrija – Nemčija
Danska – Luksemburg
Malta – Moldavija
Rusija – Finska

18:30
Lihtenštajn – Finska

18:45
Belgija – Latvija
Islandija – Ukrajina
Makedonija – Škotska
Severna Irska – Francija