Če nastopijo težave, ima Slovenija očitno dovolj alternativ

Nogomet 21. Jan 20247:38 0 komentarjev
Matjaž Kek. FOTO: Aleš Fevžer.

Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v ZDA ugnala domačo zasedbo lige MLS (1:0). Po obračunu smo zbrali nekaj odzivov glavnih akterjev.

Zbrano, potrpežljivo, borbeno, učinkovito. To so besede, ki jih lahko uporabimo za včerajšnjo zmago slovenske reprezentance na stadionu Toyota Field v San Antoniu, ko je zasedba Matjaža Keka z golom Nejca Gradišarja ugnala selekcijo ZDA, sestavljeno iz nogometašev, ki si kruh služijo v ligi MLS.

“Vedno je lepo zmagati, posebej ker Slovenija še ni premagala ZDA. V prvem polčasu je bilo res nekaj dobrih stvari, potem pa smo malo preveč padli. Videlo se je na koncu, da so oni bili nekaj časa več skupaj, da so odigrali nekaj več tekem. Z voljnim momentom sem zelo zadovoljen, malo manj pa z zadnjimi 15, 20 minutami, ko smo fizično padli. Ampak fantje so na začetku priprav in to je bilo pričakovati. ” poudarja slovenski selektor.

Prepotrebne akcije za mlajše igralce

Dvoboj v Teksasu je bil dokaz, da ima Slovenija poleg kvalitete, ki so jo Kekovi izbranci dokazali z uvrstitvijo na Euru 2024, tudi dovolj širine. Mariborčan na slovenski klopi bo imel tako pred naslednjimi zbori reprezentance kot kaže sladke skrbi.

“Z voljnim momentom sem zelo zadovoljen, malo manj pa z zadnjimi 15, 20 minutami, ko smo fizično padli. Ampak fantje so na začetku priprav in to je bilo pričakovati. Vsaj sam mislim pa, da bila to tekma, jo potrebujemo. Take akcije so tudi za mlajše igralce potrebne in bi tako prakso nadaljeval. Prav je, da se ti fantje zberejo enkrat, dvakrat na leto, da ustvarimo nek bazen, iz katerega bomo lahko črpali, če pride do težav,” je prepričan Matjaž Kek.

Gol, ki še dviguje njegovo tržno vrednost

Junak srečanja je bil tokrat nepričakovan. Gol za zmago Slovenije je namreč dosegel obetavni napadalec Rogaške Nejc Gradišar, ki bo iz Rogaške bržkone že to zimo prestopil v tujino, s svojim prvencem v reprezentančni majici pa bo verjetno nase opozoril še kakšnega zainteresiranega snubca.

Gradišar se je takole razveselil reprezentančnega prvenca. FOTO: Guliverimage

“Prva priložnost v reprezentanci in sem jo izkoristil. Na tekmi smo imeli nekaj lepih akcij, Američani so sicer dobro igrali, ampak mi smo bili potrpežljivi in poskušali zadeti prek protinapadov. Lepa zmaga, dobro vzdušje. Je pa to zelo velika motivacija za naprej, trdo delo se je izplačalo,” zadovoljstva ni skrival novinec z golom v dresu s Triglavom na prsih.

Vrhunci tekme ZDA – Slovenija 0:1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!