Dalić razkril začetno postavo za tekmo proti Sloveniji

Nogomet 25. Mar 202214:34 > 22:24
Zlatko Dalić bo tekmo s Slovenijo izkoristil za iskanje novih možnosti. FOTO: Guliverimages.

Hrvaška nogometna reprezentanca se pripravlja za pripravljalni tekmi v Al Rayyanu. Najprej se bodo Dalićevi varovanci jutri pomerili proti Sloveniji, potem pa še v torek proti Bolgariji.

“Čaka nas tekma na prekrasnem stadionu,  s čimer se skušamo pripraviti na tisto, kar nas čaka v zadnjem mesecu leta. Menim, da smo tako z izborom igralcev, krajem in vremenom, kot tudi z izbiro tekmeca zadeli v polno,” je pred zbranimi novinarji povedal Dalić. “Za zdaj vse skupaj deluje odlično. Upajmo, da bo tako tudi v rezultatskem smislu. Igramo proti dvema reprezentancama, do katerih gojimo veliko mero spoštovanja, tako da bomo morali pokazati svojo kakovost in vložiti v zmago kar nekaj energije,” je nadaljeval strateg, ki je Hrvaško pred štirimi leti popeljal do naslova svetovnih podprvakov.

Bonus predčasno opravljenega dela

Veseli ga dejstvo, da so si “ognjeni” že predčasno zagotovili uvrstitev na svetovno prvenstvo in jim ni potrebno igrati dodatnih kvalifikacij, s čimer je namignil na včerajšnji debakel Italijanov v Palermu. “Obisk Katarja nam služi tudi za to, da se že zdaj delno logistično pripravimo na december,” pravi Dalić.

Nadaljeval je z mislijo, da nobena tekma na profesionalni ravni ni lahka. Dejal je, da je opazil, kako so se v nekaterih medijih začele pojavljati zgodbe, ki pa po njegovem mnenju nimajo stika z resnico.

“Jaz sem izbral Slovenijo”

“Do Slovenije gojim veliko spoštovanje, zlasti do selektorja Matjaža Keka. Slovenija nas je premagala 1:0, zato ne želim, da se po medijih pišejo neresnice, to ni moj slog,” je bil kritičen šef stroke jutrišnjih nasprotnikov slovenske izbrane vrste.

“Navsezadnje sem bil jaz tisti, ki je vztrajal pri tem, da na ta turnir v Katar pride igrat tudi slovenska reprezentanca,” je za slovenske medije povedal Dalić.

Tekme slovenske reprezentance iz Katarja si boste lahko ekskluzivno ogledali na Sportklubu! Tam je tudi naša ekipa oddaje Pod prečko. Srečanje med Slovenijo in Hrvaško bo na sporedu v soboto ob 15:00.

Razkril začetno postavo

Selektor Dalić ni ovinkaril in obelodanil prvo enajsterico, ki jo bo jutri poslal na zelenico za tekmo proti Sloveniji: Dominik Livaković; Marin Pongračić, Duje Čaleta-Car, Joško Gvardiol; Josip Juranović, Kristijan Jakić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Luka Modrić; Ante Budimir, Andrej Kramarić

Komentari

Vaš komentar