Zamudniki, pozor: Časa zmanjkuje, a ni še prepozno

Nogomet 12. Dec 20239:39 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Danes je zadnji dan, da se prek Uefine aplikacije prijavite in postavite v vrsto za nakup vstopnic za Euro 2024, kjer bo dolgem času tudi slovenska nogometna reprezentanca. Časa ima te do 14. ure.

Slovenije si je po dolgih 23 letih zagotovila nastop na evropskem prvenstvu, ki bo poleti naslednje leto potekalo v Nemčiji. Slovenska nogometna reprezentanca se bo v skupinskem delu Eura 2024 pomerila z Dansko, Srbijo in Anglijo.

Najprej Danska, nato Srbija…

Prvo tekmo bo odigrala v Stuttgartu 16. junija ob 18.00 proti Danski, sledil bo obračun proti Srbiji, 20. junija ob 15.00 v Münchnu, zadnja tekma v skupinskem delu pa bo na sporedu 25. junija ob 21.00 v Kölnu proti Angliji.

Prodaja vstopnic poteka preko spletnega portala Evropske nogometne zveze (Uefa) že od 1. decembra, zaključuje pa se danes. Slovenija ima na voljo 10 tisoč vstopnic za vsako tekmo skupinskega dela, v kolikor bo interes presegel to številko, bo o pravici do nakupa posameznika odločal žreb, zato ni pomembno kdaj v tem časovnem oknu oddate vlogo. Torej, če se še niste prijavili in postavili v vrsto, lahko to storite do danes do 14. ure.

Opozorilo za navijače

Zaradi velikega povpraševanja po vstopnicah je Nogometna zveza Slovenije (NZS) poskrbela za zaščito slovenskih navijačev in je zagotovila prednostno obravnavo pri prijavi oziroma nakupu vstopnic. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID vašega osebnega dokumenta (Passport/ID number).

Foto: Aleš Fevžer

“Vsem slovenskim navijačem, ki ste že oddali prošnjo za nakup vstopnic brez vnosa EMŠO številke, priporočamo, da ustrezno spremenite svoje podatke na Uefinem portalu in v polje, kjer je predvidena ID številka vašega osebnega dokumenta (Passport/ID number), vnesete vašo EMŠO številko,” sporočajo pri NZS.

Cena vstopnic

Vstopnice za Euro 2024 bodo na voljo za nakup v štirih cenovnih kategorijah. Najcenejše vstopnice za tekme skupinskega dela prvenstva bodo v prodaji od 30€ naprej, vsak posameznik pa bo imel možnost nakupa največ 4 vstopnic.

Foto: NZS

Aplikacija za nakup vstopnic uporabnikom nudi tudi možnost nakupa sedežev za večje skupine ljudi preko možnosti »Seat with« (Sedi z). Kupec bo imel možnost posredovati številko naročila prijatelju in na ta način povezati sedišča. Možnost »Seat with« je vezana zgolj na nakup vstopnic znotraj iste cenovne kategorije.

Organizator bo preko opcije »Seat with« skušal zadostiti željam kupcev, vendar to še ne pomeni, da bo v vseh primerih storitev tudi realizirana, opozarja NZS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!