Rdeči karton, ki je spremenil vse: pravilna odločitev? (VIDEO)

Nogomet 12. Dec 20238:39 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Tudi tokrat smo v oddaji Pod prečko z Damirjem Skomino pokomentirali sodniške odločitve, ki so jih delivci pravice sprejeli v zadnjem tednu slovenskega nogometnega dogajanja.

Minuli konec tedna vse do ponedeljkovega večera ni prinesel večjih presenečenj, nato pa so Radomljani na zadnji tekmi 19. kroga Prve lige Telemach odščipnili točko Mariboru, ki ostaja na skromnem četrtem mestu prvenstvene lestvice.

Eden izmed prelomnih trenutkov srečanja je bila izključitev Andraža Žiniča v 63. minuti tekme. Branilec vijolic je bil izključen zaradi starta s podplatom na napadalca Radomelj Cruza, sodnik Denis Halilović pa mu je najprej pokazal rumeni karton. Ob intervenciji sistema VAR je delilec pravice svojo odločitev spremenil in nekdanjega nogometaša Domžal izključil.

V oddaji Pod prečko je zadevo pokomentiral naš sodniški strokovnjak Damir Skomina.

“Kakor hitro gre za start nad nogometnim čevljem, brezobzirna igra oziroma rumeni karton ni dovolj velika kazen. Tu gre za udarec po gležnju in igralce na igrišču je potrebno zaščititi, da se počutijo varne. Po mojem mnenju je izključitev pravilna odločitev. Tudi pri Žiniču takoj zaznamo bojazen, da ga čaka še hujša kazen.”

Celoten sodniški pogled z Damirjem Skomino

O prvi enajstmetrovki Kopra ni dvoma …

Med drugim se je Skomina v debati dotaknil tudi obeh dosojenih enajstmetrovk, ki so jih imeli na nedeljskem derbiju proti Olimpiji na voljo nogometaši Kopra.

Domneven prekršek Ivana Posavca nad Touro Diabyjem je pokomentiral takole: “Tu je zelo pomembno, kdo je zmagovalec tega dvoboja. To je igralec Kopra. Nato pride do trka potem, ko je nogometaš Kopra osvojil žogo in tu ni nobene dileme glede tega, da je to enajstmetrovka. Brez dileme.”

Foto: Aleš Fevžer

O drugi pa …

Še več prahu pa je dvignila druga enajstmetrovka Kopra, ko naj bi Marcel Ratnik na robu kazenskega prostora brcnil Novaka Tepšića. Branilec Olimpije je po tekmi javno poudaril, da mu je nasprotnik priznal, da se ga ni niti dotaknil. Kako je zadevo videl Skomina?

“Sam razumem sodnika, da ni takoj zapiskal prekrška. Ampak s temi posnetki … Verjamem, da si Ratnik tega ni izmislil. VAR mora imeti jasen dokaz, da se vključi. Sam se v tem primeru ne bi. Možno je, da ga je zadel, ampak za intervencijo potrebuješ jasen dokaz, ki pa ga ne vidim,” poudarja naš nekdanji vrhunski mednarodni sodnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!