Rijeka v Splitu zrušila Hajduk, Slovenca v glavnih vlogah

Nogomet 26. Feb. 202221:11 > 21:50
Delite:
Haris Vučkić je prišel do petega prvenstvenega gola v tej sezoni.

Rijeka je s 3:1 premagala Hajduk in še drugič zapored dobila jadranski derbi v Splitu. Velik delež k pomembni zmagi, ki je še bolj zakuhala boj za naslov prvaka, sta prispevala Slovenca v dresu Rijeke. Haris Vučkić je spet zadel, med boljšimi na igrišču pa je bil tudi Adam Gnezda Čerin.

Rijeka je, potem ko je konec avgusta lani tukaj zmagala z 2:1, v Splitu dobila še drugi jadranski derbi v tej sezoni. Tokrat s 3:1.

Haris Vučkić, ki je bil na igrišču do 83. minute, je v 33. minuti zadel za vodstvo Rijeke s 3:1. Izkušeni slovenski napadalec, ki je na zadnji tekmi zadel dvakrat, je v polno meril po strelu z roba kazenskega prostora. Vučkić je na začetku letošnjega leta v odlični formi. Na prvih petih tekmah je dosegel štiri gole.

Odlična tekma je pri Rijeki tudi za slovenskim reprezentantom Adamom Gnezdo Čerinom, ki je na sredini igrišča odigral vseh 90 minut in bil po oceni Sofascora drugi najboljši posameznik Rijeke na igrišču za strelcem tretjega gola Rečanov Antonom Krešićem.

Omenimo še, da je Jan Mlakar za Hajduk igral od 78. minute.

Že dolgo ne tako zanimiv boj za naslov

V že dolgo ne tako zanimivem hrvaškem prvenstvu je v boju za naslov sila zanimivo. Vodi Dinamo, ki ima 50 točk s 23 tekem, s 49 točkami s 24 tekem je drugi Osijek. To sta tudi kluba, ki se bosta jutri pomerila v drugem velikem derbiju tega prvenstvenega kroga. Tekma bo v Osijeku.

Rijeka je z današnjo zmago preskočila Hajduk in ima 49 točk s 25 tekem, Hajduk pa je v 24 tekmah zbral dve točki manj in je trenutno četrti.

Komentari

Vaš komentar