Prosinečki odgovarja Barišiću: O čem ta človek govori?

Nogomet 14. Okt 202211:41 1 komentar
Robert Prosinečki in Igor Barišić. FOTO: Aleš Fevžer.

Po včerajšnji odmevni novinarski konferenci Igorja Barišića, izvršnega direktorja Olimpije, se nam je oglasil njen nekdanji trener, s katerim je vodstvo kluba enostransko prekinilo pogodbo, Robert Prosinečki. Legendarni Hrvat je po besedah nekdanjega sodelavca ogorčen.

“Zadeva Milošević je na sodišču, pripravljeni smo na to. Upam, da se bomo dogovorili z njim. Skender ni tožil kluba, z njim se bomo dogovorili, delal je pošteno, ni grdo govoril o klubu. Prosinečki ima odpovedni rok, dobil je plačano do dne, ko je delal pri nas. Dobil bo odpravnino. Če bo NZS odločila drugače, potem smo na to pripravljeni,” je o domnevnem dolgu do legendarnega Hrvata, s katerim so se pri Olimpiji v začetku julija po vsega treh mesecih sodelovanja razšli na neprijateljski način, na včerajšnji novinarski konferenci povedal Igor Barišić.

Besede izvršnega direktorja Olimpije so očitno hitro prišle čez hrvaško mejo. Popoldne se je namreč oglasil nekdanji trener Olimpije, ki je z njene klopi odšel ogorčen. Podobno razpoložen je bil tudi tokrat.

“Sam od odhoda do današnjega dne nisem dobil niti evra. Ne samo to. Dolžni so mi tudi za obdobje, ko sem bil še trener. Zadnjo plačo sem prejel aprila. Naj mi ljudje povejo, kam je bil nakazan denar. Na mojem bančnem računu ga namreč ni. S temi ljudmi, odkar sem iz kluba odšel, nisem imel opravka. Nobenega klica, nobenega sestanka. Nič. Jaz ne vem, o čem ta človek govori?! ” se nam je iz Zagreba oglasil Robert Prosinečki in nas ob tem prosil, naj njegovim nekdanjim nogometašem v njegovem imenu zaželimo srečo na derbiju. “Držim pesti, da spet premagajo Maribor. Verjamem, da ga tudi bodo,” je dejal Hrvat, ki je Olimpijo vodil na zgolj osmih tekmah. Petkrat je zmagal, enkrat remiziral in dvakrat izgubil.

V vlogi trenerja Olimpije je legendarni Hrvat zbral 5 zmag, 1 remi in 2 poraza. FOTO: Aleš Fevžer.

Skender toži klub, Milošević je tožbo že dobil

Po naših informacijah niso resnične niti Barišićeve trditve o tem, da Dino Skender ne toži kluba, medtem ko naj bi bil primer Sava Miloševića, še enega nekdanja trenerja Olimpije, ki terja dolg 400 tisoč evrov, na arbitraži Fife že odločen. V njegovo korist.

Do današnjega dne nobenega nakazila s strani zdajšnjega vodstva Olimpije na čelu s predsednikom Adamom Deliusom naj ne bi dobili niti nekdanji športni direktor Mladen Rudonja, Skenderjev pomočnik Karlo Primorac, podobno pa velja tudi za strokovni štab Prosinečkega.

Nemir pred derbijem

Olimpijo sicer jutri zvečer v Stožicah čaka derbi proti Mariboru, zato je Barišićev včerajšnji javni nastop, ki pričakovano odmeva in prinaša odzive, v luči mirne priprave ekipe Alberta Riero na največjo tekmo v slovenskem klubskem nogometu morda tudi malce presenetljiv.

Ljubljančani na lestvici prepričljivo vodijo. Imajo šest točk prednosti pred drugouvrščenim Koprom in kar 13 pred Mariborom, ki je na četrtem mestu.

Olimpija Alberta Riere je v 12 prvenstvenih tekmah zbrala kar deset zmag in dvakrat izgubila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje