Ronaldo pojasnil razlog za izbiro novega kluba

Nogomet 1. Jan 202315:44 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

S prvim dnem novega leta se tradicionalno začenja zimski prestopni rok v najmočnejših evropskih nogometnih ligah. A še preden so se nakupi tudi uradno začeli, že imamo zmagovalca tokratne medsezonske ’tržnice’. Cristiano Ronaldo je namreč kot prosti igralec tik pred koncem leta 2022 podpisal pogodbo z Al-Nassrom iz Savdske Arabije, zdaj pa tudi pojasnil razloge, zakaj.

Po 21 sezonah v Evropi se bo 37-letni Portugalec prvič preizkusil v dresu kluba, ki ne prihaja s stare celine. Cristiano Ronaldo je, kot verjetno že veste, predzadnji dan leta 2022 podpisal pogodbo z Al-Nassrom, klubom iz Savdske Arabije. Z Arabci ga veže dve in polletna pogodba, ki mu bo letno navrgla kar 200 milijonov evrov, torej skupno pol milijarde evrov.

Petkratni zmagovalec lige prvakov in osvajalec državnih prvenstvih v Italiji, Angliji in Španiji se torej zdaj podaja v nogometno eksotiko, a sam to vidi kot velikanski izziv. Novinarju Piersu Morganu, s katerim je imel pred svetovnim prvenstvom senzacionalni intervju, ki ga je stal mesta pri Manchester Unitedu, je pojasnil razloge, zakaj je izbral klub prav iz Savdske Arabije.

“Imam dovolj veliko srečo, da sem v evropskem nogometu osvojil vse lovorike, ki sem si jih zadal. Začutil sem, da je zdaj pravi trenutek, da svoje izkušnje delim v Aziji,” je dejal Portugalec, ki je z reprezentanco nedavno končani mundial zaključil po presenetljivem četrtfinalnem porazu proti Maroku (0:1).

“Vizija Al-Nassra je navdihujoča in impresivna. Res se veselim pridobiti izkušnje v drugačni ligi v drugačni državi. Komaj čakam, da se pridružim svojim soigralcem,” je še dodal Ronaldo.

Foto: Profimedia

Zagotovilo po še več zvezdah

Besede se sicer slišijo iskreno, a če vemo, da je v ozadju njegov agent Jorge Mendes Ronalda ponujal praktično vsem evropskim klubom, ki igrajo v ligi prvakov – a bil ob tem neuspešen, je občutek vendarle nekoliko drugačen.

S tem se sicer ne obremenjujejo na Bližnjem vzhodu, kjer so navdušeni nad novo okrepitvijo. V ekipi, ki jo vodi francoski trener Rudi Garcia, tam pa že igrajo še drugi zvezdniki, nekoč pomembni tudi v evropskem nogometu Luiz Gustavo, David Ospina in Vincent Aboubakar, ga je pozdravil tudi savdijski minister za šport – princ Abdulaziz bin Turki Al-Faisal.

“Srečen sem, da bo eden najboljših nogometašev na svetu začel novo kariero v Savdski Arabiji. Cristiano, dobrodošel v našem kraljestvu. Podpirali bomo tudi druge klube, da izpeljejo dogovore in v svoje vrste pripeljejo še druge mednarodne zvezde,” je dejal Al-Faisal. Pri Al-Nassru naj bi se sicer zanimali za dva Španca – Sergia Ramosa (pri PSG se mu poleti poteče pogodba) in Sergia Busquetsa (z Barcelono je vezan le še do konca te sezone).

Ronaldo bi lahko v novem dresu debitiral že 5. januarja, ko se bo Al-Nassr v ligi pomeril z Al-Ta’eejem. Bolj realno se zdi, da bo Portugalec prvič na Bližnjem vzhodu zaigral 14. januarja, ko se bo Al-Nassr udaril z Al Šababom, edino ekipo, ki je na lestvici pred novimi delodajalci portugalskega zvezdnika.