Ronaldo: Savdska liga bo čez nekaj let med najboljšimi

Nogomet 23. Mar 20239:27
Veselje Cristiana Ronalda; FOTO: Guliverimages.

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo v tej sezoni nastopa za Al-Nassr v savdski premier ligi, ki jo je legendarni napadalec ta teden močno pohvalil.

Poleg mamljivega finančnega vidika, je Portugalec dobil tudi priložnost, da postane daleč najboljši oglaševalec nogometa na Bližnjem vzhodu.

Nekdanji član Sportinga, Manchester Uniteda, Reala iz Madrida in Juventusa pri svojih 38 pomladih sicer ne nastopa v najmočnejši ligi, vendar ima o nogometu v kraljevini, kjer si služi kruh, vseeno zelo visoko mnenje. “Savdska Arabija ima nadvse konkurenčno ligo. Ne bom lagal, ni kot Premier liga, a me je tekmovanje pozitivno presenetilo,” je povedal petkratni dobitnik nagrade zlata žoga.

Odkar je prišel na Arabski polotok, je Ronaldo odigral deset tekem in dosegel enajst zadetkov, s klubom pa zaseda drugo mesto na razpredelnici prve savdske lige.

“Rekel bi takole – čez kakšnih pet, šest ali sedem let, bo imela Savdska Arabija, če bodo nadaljevali po trenutnem načrtu, peto ali celo četrto najbolj kakovostno nogometno ligo na svetu,” je bil poln hvale Portugalec.

Dotaknil se je tudi svojega nekoliko slabšega obdobja: “Nimam nobenih težav, da objektivno povem: v sovji karieri sem šel čez slabo obdobje, a ni časa za objokovanje. Življenje gre naprej, pa če ti gre dobro ali slabo, to je vse del razvoja. Z vsemi temi izkušnjami sem postal boljši človek.”

Tekme Ronalda v dresu Al-Nassra lahko spremljate na programih Sportkluba, naslednja preizkušnja klub čaka 4. aprila, ko gostujejo pri predzadnjem Al-Adalahu.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje