S Spartakom se ni izšlo, Miha Mevlja ostal brez kluba

Nogomet 18. Jan 202317:23 0 komentarjev
Miha Mevlja je za Spartak odigral le sedem tekem. FOTO:

Miha Mevlja je prekinil pogodbo z moskovskim Spartakom, h kateremu je prišel pred kratkim. Izkušeni branilec, ki ima pomembno mesto v reprezentanci Matjaža Keka, je zdaj brez kluba.

Miha Mevlja se je septembra lani vrnil v Rusijo, kjer je v majicah Zenita, Rostova in Sočija pustil globok pečat, in okrepil velikana tamkajšnjega nogometa Spartak iz Moskve. Podpisal je enoletno pogodbo z možnostjo za enoletno podaljšanje, a tamkajšnjega trenerja, Španca Guillerma Abascala, očitno ni prepričal.

Izkušeni, 32-letni branilec je na prvih štirih tekmah v ruskem prvenstvu igral in trikrat nastopil v pokalu, potem pa ga ni bilo več v kombinacijah klubskega trenerja, zato ne preseneča, da zdaj z najbolj trofejnim ruskim klubom, Spartak je bil že 22-krat prvak, razhaja.

Mevlja, ki je do zdaj zbral 50 nastopov za Slovenijo, je seveda tudi dolgoletni reprezentant in kot tak eden pomembnih členov selektorja Matjaža Keka pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024, zato gre prekinitev pogodbe razumeti tudi kot korak v smeri iskanja priložnosti za igro.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!