Se vam zdi slovensko zanimanje za Euro izjemno? Poglejte Hrvate

Nogomet 2. Feb 202410:10 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Po uvrstitvi Slovenije na evropsko prvenstvo v nogometu je državo zajela mrzlica. Vsak želi na sever bodrit četo Matjaža Keka, znani so tudi podatki, koliko duš se je vključilo v žreb za pridobitev kart za ogled srečanj proti Danski, Srbiji in Angliji v skupinskem delu tekmovanja. Toda velikansko povpraševanje ni niti približno na tako visoki ravni, kot astronomska številka, ki spremlja hrvaško izbrano vrsto.

Po zbranih podatkih je za vstopnice formular oddalo kar 344.000 Slovencev, kar je več od prebivalcev Ljubljane.

V Srbiji se je po znanih podatkih tamkajšnje krovne organizacije (FSS) recimo na žreb za tri tekme skupinskega dela proti Angliji, Sloveniji in Danski skupno prijavilo okoli 100.000 ljubiteljev nogometa, UEFA jim bo odobrila 10.000 kart za vsako srečanje. Nore pa so številke pri naših južnih sosedih, saj se je na tri tekme predtekmovanja v skupini B prijavilo kar 2 milijona Hrvatov! Možnosti, da dobiš karto za srečanja proti Španiji, Italiji ali Albaniji, so tako močno zreducirane.

Tekme Hrvaške na EURU so med petimi najbolj zaželenimi med vsemi dueli skupinskega dela turnirja.

Več kot polovica naroda!

Očitno srbski navijači upajo na veliko pomoč diaspore v Nemčiji.

No, tretje mesto na mundialu 2022, naslov viceprvaka na SP 2018 in redno uvrščanje na velika tekmovanja je pri njihovih sosedih pustilo močan pečat in veliko večje zanimanje tudi v domovini.

Na eno zahtevano vstopnico Slovenca je sistem zaznal okoli 6 zahtev hrvaškega ljubitelja nogometa in na posamezno prijavo za tekme Srbije je “odgovorilo” 34 pristašev Hrvaške.

Matematika je enostavna. Hrvatov se je na zadnjem popisu “pofočkalo” 3.871.833, za vstopnice se je torej prijavila več kot polovica naroda!

Glede na to, da v zamejstvu živi okoli 3,2 milijona Hrvatov (860.000 v Evropi), kar precej jih je v Nemčiji, bodo imeli svetovni podprvaki izpred šestih let poleti res glasno podporo s tribun.

Menda v Nemčiji živi 422.000 prebivalcev hrvaške narodnosti,  s čimer so med vsemi tujci v državi gostiteljici EP na sedmem mestu le še za Turki, Poljaki, Romuni, Sirci, Italijani in Grki.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!