Šele štiri leta po tragični smrti plačali del odškodnine

Nogomet 11. Jan 20239:42 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Cardiff City je francoskemu klubu Nantesu izplačal prvi obrok odškodnine za prestop nogometaša Emiliana Sale, ki je tragično preminil med samim prestopom iz Francije na Otok.

Tragična zgodba še štiri leta po smrti argentinskega napadalca ni dobila epiloga. Emiliano Sala je umrl 21. januarja 2019, potem ko je strmoglavilo zasebno letalo, s katerim je letel v Cardiff. Star je bil 28 let.

Po opravljenem zdravniškem pregledu v Cardiffu se je Sala 19. januarja 2019 vrnil v Nantes z letalom, ki ga je organiziral nogometni zastopnik Mark McKay. Odšel je po osebne stvari in se posloviti od svojih takratnih soigralcev. Dva dni pozneje se je želel vrniti v Cardiff, da bi se naslednje jutro udeležil prvega treninga s svojim novim klubom. Do Cardiffa ni prišel, potem ko je letalo izginilo nad Rokavskim prelivom.

Foto: Profimedia

Od takrat traja pravna bitka med obema kluboma, čigav nogometaš je bil Sala v času nesreče. V Cardiffu vztrajajo, da niso odgovorni za izplačilo odškodnine, saj Sala uradno ni bil njihov igralec. Valižanski klub se je sicer z Nantesom dogovoril za odkup njegove pogodbe v višini 15 milijonov funtov.

Pritožili so se tudi na športno razsodišče

Kot poroča BBC, je Cardiff City po štirih letih vendarle plačal prvi obrok zneska, v višini 7 milijonov funtov. Ker se FIFA z njihovim prepričanjem, da Sala ni bil nogometaš Cardiffa, ni strinjala, so jim zaradi neplačila izrekli prepoved registriranja novih nogometašev za tri prestopne roke. Zdaj Cardiff od Fife zahteva, da jim po plačilu prvega obroka kazen prekine in jim še ta mesec omogoči registracijo novih igralcev.

Cardiff se je na razsodbo Fife pritožil tudi na Mednarodno športno sodišče (CAS) v Švici, medtem ko se spor med kluboma nadaljuje. Švicarsko zvezno sodišče naj bi razsodilo še ta mesec ali v začetku februarja.

Cardiff City je bil v času nakupa Salaja v elitni premier ligi, a še isto sezono izpadel. Trenutno so v Championshipu, drugem nivoju angleške klubske piramide, na skromnem 20. mestu, le dve točki nad območjem izpada.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!