Mihajlovič: Imam levkemijo, a se bom boril in zmagal

Serie A 13. Jul 201916:31 > 16:32
Alessandro Sabattini/Getty Images

Siniša Mihajlovič je na novinarski konferenci, ki jo je sklical danes, vse obvestil o tem, da ima zahrbtno bolezen - levkemijo. Kljub bolečemu udarcu je trdno prepričan, da bo bolezen premagal. Hkrati pa je bil globoko razočaran nad mediji, ki niso spoštovali njegove zasebnosti.

Mediji so že zelo zgodaj objavili, da Siniša Mihajlovič trener Bologne zaradi hude bolezni prekinja kariero. Vse skupaj je danes Srb tudi potrdil na izredni novinarski konferenci, kjer je hkrati povedal tudi ogromno pozitivnih besed.

“Želel sem sklicati novinarsko konferenco za medije, vendar sem prosil, da spoštujete mojo zasebnost. Želel sem biti jaz tisti, ki bom povedal javnosti in povedal kaj se dogaja.

Žal se to ni zgodilo, saj nekateri niso spoštovali moje zasebnosti in za nekaj sto prodanih izvodov več pokvarili dolgoletno prijateljstvo.

Povezano

Naredil sem teste, ki so pokazali, da imam levkemijo. To je bil to res hud udarec. Sedel sem in jokal, življenje pa kar teče mimo tebe.

Komaj čakam, da grem v bolnišnico in pričnem z zdravljenjem. Niti malo ne dvomim v to, da bom zmagal to bitko.

Prepričan sem da ste vsi mislili, da sem jaz eden izmed zadnjih ljudi, ki bi lahko zbolel. Treniram, močan sem, delal sem teste 28. februarja in vse je bilo vredu.

Treniral sem vsak dan, vse do maja, potoval vsepovsod, igral nogomet. Niti malo nisem čutil utrujenosti ali bolečine.

Moj oče je umrl zaradi raka, tako da se zaradi tega redno testiram. Nihče izmed nas ne sme misliti, da je neuničljiv. Nihče ne misli, da se to lahko zgodi njemu, ko se zgodi, smo šokirani.

To spremeni vaše življenje v trenutku. Ko doživite nočno moro, se prebudite, vendar potem se dan za dnem budite in dojemate, da to ni nočna mora,” je zbranim novinarjem nekaj svojih težkih mnenj in nadaljnih preizkušenj delil Mihajlovič.