Dedek Chiellini bo še igral, na pragu 37. leta nova pogodba

Liga prvakov 2. Avg 202121:21 > 21:21 0 komentarjev
Giorgio Chiellini je na letošnjem Euru dokazal, da še zmore in zna. FOTO: Guliverimages.

Giorgio Chiellini, ki je kot kapetan Italiji poleti pomagal do naslova evropskega prvaka, bo še naprej član Juventusa. S Torinčani, tudi pri Juventusu je kapetan, je 36-letni branilec podpisal novo dveletno pogodbo.

Medtem ko na podpis Lionela Messija na novo pogodbo z Barcelono še čakamo, pa je eden izmed mnogih znanih nogometašev, ki jim je letos poleti iztekla pogodba, rešil svoj status.

Giorgio Chiellini, ki je bil od začetka julija uradno nogometaš brez kluba, je sklenil novo dveletno pogodbo z Juventusom, za katerega igra že 16 let.

“Giorgio Chiellini pooseblja vse, za čemer stojimo pri Juventusu. Ima klubski DNK. Je velik del zgodovine Juventusa, njegova sedanjost in tudi prihodnost,” so ob naznanitve podaljšanja pogodbe zapisali Torinčani.

Chiellini je kljub starosti – čez manj kot dva tedna bo praznoval 37. rojstni dan – v odlični formi. Z Leonardom Bonuccijem je bil steber obrambe Italije, ki je na letošnjem evropskem prvenstvu prejela le štiri gole na sedmih tekmah in osvojila naslov.

Chiellini je bil tudi eden ključnih mož devetih prvenstvenih naslovov Juventusa v nizu, ki ga je v prejšnji sezoni končal milanski Inter Samirja Handanovića. S Torinčani je dvakrat zaigral tudi v finalu Lige prvakov in bil petkrat italijanski pokalni prvak.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!