Napoli že ima novega trenerja

Serie A 14. Nov 202317:26 0 komentarjev
Walter Mazzari je prevzel Napoli. FOTO: Profimedia.

Italijanski nogometni klub Napoli je odpustil francoskega trenerja Rudija Garcio, namesto njega pa bo vajeti italijanskih prvakov prevzel Walter Mazzarri. Dvainšestdesetletni Italijan je ekipo izpod Vezuva treniral že med leti 2009 in 2013, pogodbo pa je podpisal do konca te sezone.

Napoli je zaradi slabih rezultatov in predvsem neprepoznavne igre odpustil Garcio, ki je na klop italijanskih prvakov sedel pred začetkom te sezone. Klub je namreč po šampionski sezoni zapustil Luciano Spalletti, ki je prevzel vodenje italijanske reprezentance.

Napoli je rešitev poiskal v Francozu Garcii, a ta ni zadovoljil ambicij lastnika kluba Aurelia De Laurentiisa.

Klub iz Neaplja sicer z 21 točkami na lestvici serie A zaseda četrto mesto, deset točk za vodilnim Interjem, v ligi prvakov pa je drugi s sedmimi točkami po štirih tekmah in je tik pred uvrstitvijo v osmino finala. Pred njim je Real z 12 točkami, za njim pa Braga s tremi.

Mazzarri bo vsaj do konca sezone vodil moštvo, del katerega je bil že pred več kot desetletjem. V karieri je 62-letnik vodil še številne druge klube, predvsem italijanske, med katerimi izstopata Napoli in milanski Inter. V tujini se je preizkusil v vlogi trenerja angleškega Watforda, a pri njem zdržal le eno sezono (2016/17).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!