Znana kazen za neotesanega italijanskega navijača

Nogomet 30. Nov 202115:00 2 komentarja
Foto: Cal Sport Media via Guliverimage

Navijač nogometnega kluba Fiorentina, ki je med neposrednim prenosom otipaval novinarko po sobotni tekmi italijanskega državnega prvenstva v Empoliju, je dobil triletno prepoved obiska športnih tekmovanj v Italiji, danes poroča tamkajšnja tiskovna agencija Ansa.

Italijanska policija je v ponedeljek sporočila, da ji je uspelo izslediti in prepoznati navijača. Moški je za zadnjico zgrabil televizijsko novinarko Greto Beccaglia med javljanjem v živo.

Policija je v ponedeljek prejela uradno prijavo Beccaglie, novinarke regionalne televizije Toscana TV. Proti navijaču pa so posledično takoj sprožili preiskavo storitve kaznivega dejanja spolnega nasilja in mu danes prisodili triletno kazen.

Po pisanju Anse so se neprimerno obnašali tudi drugi navijači Fiorentine, ki bi se prav tako lahko znašli v policijski preiskavi.

Empoli je v končnici tekme prišel do zmage proti Fiorentini z 2:1. Toskanski derbi je bil sicer reklamiran kot dogodek, ki naj bi javnost osveščal o nasilju nad ženskami kot osrednji del kampanje z oznako Daj nasilju nad ženskami rdeči karton, so še v ponedeljek poročali italijanski mediji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje