Simeone v intervjuju izpostavil Jana Oblaka

La liga 22. Jul 20219:08 0 komentarjev
REUTERS/Marcelo Del Pozo
Jan Oblak bo v Madridu gostil Manchester United. FOTO: Reuters.

Dolgoletni trener Atletico Madrida Diego Simeone je v intervjuju za španski As spregovoril tudi o slovenskem reprezentančnem vratarju Janu Oblaku. "Postal je več kot le vratar," pravi legendarni Argentinec.

Jan Oblak se je v sedmih letih, kolikor jih je že preživel v Madridu, uveljavil kot eden najboljših vratarjev v svetu nogometa. O tem pričajo tudi njegove številne individualne nagrade.

Tako je minulo sezono, ko je z Atletiom prvič postal španski prvak, še petič v sedmih sezonah v La Ligi osvojil nagrado Zamora. Ta se podeli vratarju, ki je prejel najmanj golov na tekmo.

Proti koncu pogovora je novinar Asa vprašal Diega Simeoneja, če si želi še koga izpostaviti. Argentinec je odvrnil: “Oblak je napravil velik korak naprej v garderobi. Ni več le izjemen vratar, najboljši na svetu. Ne govori veliko, a ko govori, drugi poslušajo.”

Pred ekipo je še veliko ciljev, še pove Simeone. “Izzivi so vsakodnevni in se spreminjajo od tekme do tekme. To je naša moč in nam daje stabilnost. Da si želiš biti najboljši v zgodovini, najboljši vratar, odigrati največ tekem. Od sebe moraš dati vse, to je osnova naše moči in energije.”

Oblak je v španskem prvenstvu dres Atletica oblekel že na 229 tekmah in prejel zgolj 146 golov. Kar 123-krat je mrežo ohranil nedotaknjeno. Gol v povprečju prejme na vsakih 140 minut igre.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!